Taboulé met quinoa

    Taboulé met quinoa

    66keer bewaard
    30min


    784 personen hebben dit gemaakt

    Dit taboulérecept is anders. In plaats van bulgur, dat in tradtionele taboulé gebruikt wordt, wordt in dit recept gebruik gemaakt van quinoa; deze graansoort is verkrijgbaar in biologische of gezondheidswinkels. Quinoa ziet er anders uit dan bulgur en smaakt beter. Mijn man en ik vinden dit recept echt heerlijk en dat terwijl we niet eens vegetariërs zijn. Het is een prima gerecht voor een warme zomerse dag. Hoe langer je het laat staan, hoe beter de smaak. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml water
    • 175 gr quinoa
    • 1 snufje zout
    • 4 el olijfolie
    • 1/2 tl zeezout
    • 4 el citroensap
    • 3 tomaten, in blokjes
    • 1 komkommer, in blokjes
    • 2 bosjes lente-ui, in ringetjes gesneden
    • 2 wortels, geraspt
    • 60 gr verse peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng in een steelpannetje wat water aan de kook. Voeg de quinoa en een snufje zout toe. Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat het 15 minuten zachtjes koken. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer het daarna door met een vork.
    2. Roer ondertussen in een grote kom de olijfolie, zeezout, citroensap, tomaten, komkommer, lente-ui, wortels en peterselie door elkaar en roer hier vervolgens de afgekoelde quinoa doorheen.

    Tip

    Voor extra smaak kun je nog 1/2 theelepel citroenrasp, 2 eetlepels gescheurde muntblaadjes en 1/2 theelepel gemalen komijn toevoegen.

    Video

    Taboulé met quinoa
    Taboulé met quinoa

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren