Torenhoge yorkshirepudding

    (535)

    Dit recept heb ik bedacht om bij een runderrollade te serveren. De pudding blijft stevig staan en het holle binnenste is perfect voor een lekkere jus.


    443 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eieren
    • 475 ml melk
    • 250 gr bloem
    • 4 el plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C/gasstand 8.
    2. In een grote kom eieren en melk goed vermengen. Geleidelijk bloem erdoor kloppen tot een schuimig, goed gemengd beslag ontstaat. Apart zetten.
    3. De olie gelijkmatig over een bakvorm voor 12 yorkshirepuddings of muffins (ong. 1 theelepel per vormpje). 5-10 minuten in de oven zetten tot er rook vanaf komt. Uit de oven halen en snel vullen met ong. 4 eetlepels beslag per vormpje.
    4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Direct serveren. Ik zet de oven uit en laat de deur op een kiertje, zodat de puddinkjes niet inzakken als iemand opnieuw wil opscheppen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (535)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties