Cake tres leches (cake met drie verschilllende soorten melk)

    Cake tres leches (cake met drie verschilllende soorten melk)

    15keer bewaard
    1uur10min


    320 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een half vochtige, half droge cake uit Mexico, gemaakt met drie verschillende soorten melk. Een heerlijk zoete traktatie!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr basterdsuiker
    • 5 eierdooiers
    • het eiwit van 5 eieren
    • 5 eetlepels melk
    • 1 tl vanille-extract
    • 125 gr bloem
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk (gezoet)
    • 1 blikje (410 gr) gecondenseerde melk (ongezoet) / koffiemelk
    • 600 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%)
    • 10 geglaceerde kersen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Een springvorm met diameter ong. 23 cm invetten en licht met bloem bestrooien.
    2. Eierdooiers en 150 gram suiker opkloppen totdat het mengsel licht van kleur en in volume verdubbeld is. Melk, vanille-extract, bloem en bakpoeder erdoor roeren.
    3. De eiwitten in een kommetje opkloppen en beetje bij beetje de resterende 50 gram suiker toevoegen. Verder kloppen tot het eiwit stevig, maar niet droog is. Roer het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel en giet het in de springvorm.
    4. Bak de cake gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je een satéprikker in het midden steekt en deze er droog en schoon weer uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen.
    5. Steek een mes tussen de zijkant van de cake en springvorm en maak de cake los van de springvorm. Op deze manier blijft de cake niet plakken als je de springvorm verwijdert. Laat de cake volledig afkoelen en zet hem op een diep serveerbord. Prik met een vleesvork of satéstokje gaatjes in de bovenkant van de cake.
    6. Roer de gecondenseerde melk (gezoet en ongezoet) en 4 eetlepels slagroom door elkaar. Giet 250 milliliter van het mengsel in een bakje, gooi dit weg, of dek af en zet in de koelkast voor ander gebruik. Giet het overgebleven mengsel voorzichtig over de cake zodat het wordt geabsorbeerd. Klop de overgebleven slagroom stijf. Smeer het over de bovenkant van de cake heen en garneer met een paar kersen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Lisa
    van
    1

    heerlijk! ik heb de cake versierd met aardbeien, net als op de foto, in plaats van kersen. Iedereen vond het een heerlijke taart/cake! - 22 feb 2011

    allrecipes
    1

    jrruiter: het recept (de laatste stap) is inmiddels aangepast, bedankt voor je opmerking! De twee blikjes gecondenseerde melk worden niet helemaal gebruikt in dit recept. De slagroom wel, deels ongeklopt (4 eetlepels) en deels geklopt (de rest). - 21 jun 2010

    van
    1

    maar wat doe ik met de rest van de room? Volgens het recept gebruik ik maar 4 el. - 20 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren