Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep

    9keer bewaard
    30min


    604 personen hebben dit gemaakt

    Een romige aspergesoep met yoghurt, citroen en Parmezaanse kaas die iedereen lekker zal vinden! Door sojaprodukten te gebruiken kun je het recept veganistisch maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr verse asperges
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 125 ml groentebouillon
    • 1 el boter
    • 2 el bloem
    • 1 tl zout
    • 1 snufje gemalen zwarte peper
    • 300 ml groentebouillon
    • 250 ml sojamelk of halfvolle melk
    • 125 ml yoghurt
    • 1 tl citroensap
    • 4 el gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de asperges en ui in een pan en voeg 120 ml groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de groenten op een laag vuurtje gaar.
    2. Bewaar een paar asperges ter garnering en doe de rest van de asperges en de ui in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
    3. Smelt in hetzelfde pannetje waar de asperges en ui in hebben gezeten de boter en voeg onder voortdurend roeren bloem, zout en peper toe. Zorg ervoor dat de bloem niet aanbrand. Laat het mengsel 2 minuten zachtjes koken, vervolgens 300 ml groentebouillon toevoegen en zet het vuur hoger. Blijf goed roeren totdat het mengsel gaat koken.
    4. Voeg het groentemengsel en de melk toe en roer goed door. Voeg dan de yoghurt en het citroensap toe en roer door elkaar tot alles goed warm is. Schep de soep in een kommetje en garneer met wat stukjes asperge. Als je wilt, kun je er ook nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Heerlijke soep. Schil de onderkanten van de (groene) asperges, want anders vind je draden in de soep. - 01 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren