Visbeslag met Newcastle bruinbier

    Visbeslag met Newcastle bruinbier

    2keer bewaard
    25min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke visbeslag wordt bereid met Newcastle Brown Ale #153. Perfect voor alle soorten vis!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter plantaardige olie om te frituren
    • 8 eetlepels witte bloem
    • 8 eetlepels maïsmeel
    • 1 tl zout
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 225 ml bruin bier (bijv. Newcastle Brown Ale #153)
    • 500 gr kabeljauwfilet, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De olie in een frituurpan verhitten tot 160°C.
    2. Bloem, maïsmeel, zout en kaneel in een grote kom vermengen. Bruin bier erdoor roeren tot alle klontjes zijn verdwenen.
    3. De stukjes kabeljauw in het beslag dippen, boven de kom even laten uitlekken en voorzichtig in de frituurpan laten zakken. Frituren tot ze van buiten goudbruin en krokant zijn en de vis van binnen makkelijk uiteen valt (ong. 8 minuten). In porties verwerken om te voorkomen dat de frituurpan te vol zit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren