Wortelcupcake met witte chocolade-roomkaasglazuur

    Wortelcupcake met witte chocolade-roomkaasglazuur

    49keer bewaard
    55min


    453 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk kleffe en lichte wortelmuffin. Net als andere wortelcake vetarm en niet te zoet. Het glazuur op basis van witte chocolade en roomkaas geeft net dat beetje zoetigheid.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het glazuur
    • 50 gr witte chocolade
    • 200 gr zachte roomkaas
    • 100 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
    • 1 tl vanille-extract
    • 1/2 theelepel sinaasappelextract
    • 500 gr glaceersuiker
    • 2 el room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • Voor de cupcakes
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • 225 gr basterdsuiker
    • 5 el bruine basterdsuiker
    • 100 ml plantaardige olie
    • 1 tl vanille-extract
    • 250 gr geraspte wortel
    • 125 gr ananaspulp
    • 200 gr bloem
    • 1 1/4 theelepel baksoda
    • 1/2 tl zout
    • 1 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 100 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een kleine sauspan op een laag vuur de witte chocolade smelten. Glad roeren en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    3. In een kom roomkaas en boter tot een glad geheel mengen. Witte chocolade, 1 theelepel vanille- en sinaasappelextract erdoor mixen. Geleidelijk glaceersuiker toevoegen en tot een luchtig mengsel slaan. De extra dikke room erdoor kloppen.
    4. In een kom eieren, rietsuiker en basterdsuiker opkloppen en vermengen met olie en vanille. Wortel en ananas erdoor scheppen. In een aparte kom bloem, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat en gember vermengen. Het bloemmengsel met de wortelmix tot een egaal vochtig beslag vermengen. 1/2 walnoten erdoor scheppen en het beslag in de ingevette bakvorm scheppen.
    5. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. Op een rooster volledig laten afkoelen alvorens te glazeren en de resterende walnoot erover te strooien.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Lisa
    van
    4

    Heerlijke cupcakes, ga ik vaker maken! - 10 jul 2011

    jula
    van
    2

    erg lekker! - 17 nov 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren