Wortelcupcake met witte chocolade-roomkaasglazuur

  • 2beoordelingen
  • 29keer bewaard
  • 55min

Een heerlijk kleffe en lichte wortelmuffin. Net als andere wortelcake vetarm en niet te zoet. Het glazuur op basis van witte chocolade en roomkaas geeft net dat beetje zoetigheid.

BAKERAMA

Ingrediënten

Porties: 12 

  • Voor het glazuur
  • 50 gr witte chocolade
  • 200 gr zachte roomkaas
  • 100 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 theelepel sinaasappelextract
  • 500 gr glaceersuiker
  • 2 el room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
  • Voor de cupcakes
  • 2 eieren, licht opgeklopt
  • 225 gr basterdsuiker
  • 5 el bruine basterdsuiker
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 gr geraspte wortel
  • 125 gr ananaspulp
  • 200 gr bloem
  • 1 1/4 theelepel baksoda
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 100 gr gehakte walnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
  2. In een kleine sauspan op een laag vuur de witte chocolade smelten. Glad roeren en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  3. In een kom roomkaas en boter tot een glad geheel mengen. Witte chocolade, 1 theelepel vanille- en sinaasappelextract erdoor mixen. Geleidelijk glaceersuiker toevoegen en tot een luchtig mengsel slaan. De extra dikke room erdoor kloppen.
  4. In een kom eieren, rietsuiker en basterdsuiker opkloppen en vermengen met olie en vanille. Wortel en ananas erdoor scheppen. In een aparte kom bloem, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat en gember vermengen. Het bloemmengsel met de wortelmix tot een egaal vochtig beslag vermengen. 1/2 walnoten erdoor scheppen en het beslag in de ingevette bakvorm scheppen.
  5. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. Op een rooster volledig laten afkoelen alvorens te glazeren en de resterende walnoot erover te strooien.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Lisa
van
4

Heerlijke cupcakes, ga ik vaker maken! - 10 jul 2011

jula
van
2

erg lekker! - 17 nov 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties