Wortelsoep met kerrie

    Wortelsoep met kerrie

    32keer bewaard
    40min


    402 personen hebben dit gemaakt

    Deze snelle, eenvoudige en lichte soep is de enige manier om mijn nichtje worteltjes te laten eten. Je kunt de soep garneren met rozijntjes, gehakte verse koriander of een toefje zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el olijfolie
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 el kerriepoeder
    • 1 kilo wortels, in stukjes gesneden
    • 1 liter groentebouillon
    • ongeveer 500 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de olie in een grote pan op middelmatig vuur. Fruit de ui tot deze zacht en glazig is. Kerriepoeder erdoor roeren. Voeg de stukjes wortels toe en roer net zolang tot ze een laagje kerriepoeder hebben. Schenk de bouillon erbij en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn.
    2. Pureer de soep met behulp van keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa. Schenk de soep terug in de pan enmet extra water tot de gewenste consistentie verdunnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    mariekuh301
    9

    - Gewaardeerd op - 20 apr 2014

    CarolaRaets
    9

    - Gewaardeerd op - 03 apr 2014

    LouisedeKock
    1

    Het is een heerlijk recept en zeer eenvoudig te maken. Leuk om samen met kinderen te bereiden. Lekker met tuinkruiden croutons en een beetje zure room. - 02 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren