Zalm met tomaat

    (352)
    45 minuten

    Een heerlijke, snelle lunch of diner. Serveren met rijst, pasta, maïsmeel of gewoon zo. Zo lekker dat u uw bord zult schoonlikken!


    314 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 175 gr langkorrelige witte rijst
    • 450 ml water
    • 3 eetlepel knoflookolie
    • 2 zalmfilets
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 theelepel gedroogde dille
    • 1/4 theelepel paprikapoeder, of naar smaak
    • 2 verse tomaten, in stukjes
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 tl citroensap
    • een flinke hand fijngehakte verse peterselie
    • 4 el gemalen Parmezaanse kaas
    • 30 gr boter
    • 4 scheutjes hotsaus, zoals Tabasco

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een middelgrote sauspan rijst met water aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de pan afdekken en 20 minuten laten koken.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de knoflookolie verhitten. Zalm kruiden met zout, peper, dille en paprikapoeder en 1-2 minuten per kant in de hete olie bakken tot de filets gaar genoeg zijn om uiteen te vallen. Breek de filets met een spatel of vork in grote brokken. Tomaat, knoflook en citroensap erdoor roeren en koken tot de vis met een vork makkelijk uiteen valt.
    3. Peterselie, Parmezaanse kaas, boter en hotsaus erdoor roeren en nogmaals 1-2 minuten bakken tot alles goed vermengd is. Serveren met gekookte rijst.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (352)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Teunis.be
    van
    1

    Super Simpel, Super Lekker! Ook zonder look en tabasco is het enorm lekker.  -  18 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties