Zelfgemaakte pompoentaart

    Zelfgemaakte pompoentaart

    22keer bewaard
    1uur40min


    435 personen hebben dit gemaakt

    Ideaal voor in de herfst wanneer de pompoen in het seizoen is, want voor dit klassieke Amerikaanse gerecht heb je namelijk bij voorkeur verse pompoen nodig in plaats van pompoen uit blik/pot. Je hele gezin zal smullen van dit gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor de vulling
    • 500 gr puree van gekookte pompoen
    • 1 blikje (410 gr) gecondenseerde melk (zonder toegevoegde suikers)
    • 2 losgeklopte eieren
    • 175 gr bruine suiker
    • 1/2 tl kaneelpoeder
    • 1/2 tl gemberpoeder
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
    • 1/2 tl zout
    • Voor het deeg
    • 350 gr bloem
    • 1 tl zout
    • 200 gr boter
    • 125 ml koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.
    2. Snij de pompoen door de helft en lepel de zaadjes en draadjes eruit. Snij de pompoen in stukken. Doe de pompoen in een grote pan, zet de pompoenstukken net onder water en breng op middelmatig vuur aan de kook. Zet het vuur lager en kook de pompoen in ong. 30 minuten met het deksel op de pan gaar. Afgieten, laten afkoelen en stukken schil verwijderen.
    3. Doe de pompoen terug in de pan en stamp fijn met een aardappelstamper. Giet eventueel vrijgekomen vocht af en schep er 500 gr uit. Mocht je nog pompoen over hebben dan kun je dit wellicht nog ergens anders voor gebruiken of anders weggooien.
    4. Voor het deeg bloem en zout vermengen. Roer de boter erdoor en voeg 1 el koud water per keer aan het mengsel toe (in totaal 125 ml). Herhaal dit net zolang totdat het vochtig genoeg is en een stevig deeg is ontstaan.
    5. Smeer je handen lichtjes in met bloem en vorm het deeg tot een bal. Bestuif het werkblad met bloem en rol de deegbal uit tot het een dikte heeft van 0.25 centimeter. Leg de plak deeg in een taartvorm en druk de bodem zachtjes aan. Snij de overhangende randjes eraf en druk het deeg stevig tegen de zijkant aan.
    6. Vermeng pompoenpuree, gecondenseerde melk, eieren, suiker, kaneel, gember, nootmuskaat en zout met een mixer in een grote kom. Als alles goed gemengd is, giet het mengsel dan in de taartvorm en bak de taart in 40 minuten gaar. De taart is gaar als je een mes in het midden steekt en deze er droog weer uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    anna77
    van
    0

    Lekkere pompoentaart, niet te zoet en de specerijen overheersen niet. Ga ik nog es vaker maken Misschien doe ik er dan nog wat meer kaneel en gemberpoeder door. Of speculaaskruiden!? - 25 okt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren