Pittig-zoete kip met gember en limoen

    Pittig-zoete kip met gember en limoen

    68keer bewaard
    2uur40min


    199 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige kipgerecht zit boordevol Oosterse smaken! Serveren met gestoomde rijst en groene groenten en u heeft een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eetlepels ketjap
    • 4 eetlepel limoensap
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 stukje (2 cm) verse gember, fijngesneden
    • 1 tl gemalen korianderpoeder
    • 2 el bruine suiker
    • 2 eetlepels limoenrasp
    • 6 (175 gr) kippenborstfilets, met vel en zonder bot
    • 1 el maïzena
    • 1 el water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. In een kom ketjap, limoensap, zonnebloemolie, chilipeper, knoflook, gember, koriander, basterdsuiker en limoenrasp opkloppen tot de suiker is opgelost. De stukken kip in een hersluitbare plastic zak doen, de marinade erbij schenken en goed vermengen. De zak sluiten en minstens 2 uur laten marineren.
    2. Een grote koekenpan op een matig hoog vuur verhitten. Kip uit de marinade nemen en overmatige saus afschudden. De kip met het vel naar beneden in de pan leggen en bakken tot het vel krokant is (ong. 4 minuten). Keren en verder bakken tot het vlees van binnen niet meer roze is. Als de kip gaar is uit de pan nemen en warmhouden. De resterende marinade in de koekenpan schenken. Maïzena in water oplossen en door de marinade roeren. Aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten en 5 minuten laten sudderen. De kip met saus serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    LucindadeSlak
    15

    Herman!!! Ben jij dat nou alweer? Had ik je niet verteld, dat jij niet meer mag reageren op allrecipes.nl. Sorry hoor! voor al die overlast die Herman veroorzaakt, het is de laatste tijd zo moeilijk om de regels met hem door te nemen. - 02 jun 2014

    HermanvanderHam
    15

    Veel gedoe om een kip te marineren. Het lijkt me ook dat je zoete ketjap moet gebruiken anders wordt het nooit zo bruin als op de foto. - 27 jan 2014

    WalewijnDenBoer
    8

    Erg lekker, en saus maken van de overgebleven marinade is echt een aanrader. - 07 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren