Braziliaanse pindablokjes

    Braziliaanse pindablokjes

    15keer bewaard
    50min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt dit snoepgoed ook maken met gezouten pinda's, hier wordt het recept wat zouter van, maar wel gebruikelijk in Brazilië.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr geroosterde pinda's (zonder vlies)
    • 250 gr Maria biscuit
    • 1 blikje (400 gr) gezoete gecondenseerde melk
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de pinda's en koekjes in de keukenmachine en mix tot het goed vermengd is en lijkt op een grof meel. Voeg de suiker toe en meng weer door. Voeg de gecondenseerde melk toe en mix door tot het mengsel een bal vormt dat loslaat van de wand.
    2. Leg het mengsel in een vierkante schaal van 22cm, bekleed met bakpapier. Druk het mengsel aan met je handen tot het overal even dik is. Laat het minstens 15 minuten staan (maximaal een nacht). Haal uit de schaal en snij in vierkantjes. Bewaar in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren