Wortel-pastinaak stamppot

    Wortel-pastinaak stamppot

    7keer bewaard
    40min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Hutspot, maar dan een beetje anders. De helft van de wortels heb ik vervangen door pastinaak, omdat ik dat nou eenmaal in huis had. De ui heb ik eerst kort gebakken in een klontje boter en wat kerriepoeder. Lekker met een gehaktbal en natuurlijk een kuiltje jus!

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 200 gr (winter)wortels, geschrapt en in kleine stukjes
    • 200 gr pastinaak, geschrapt en in kleine stukjes
    • 400 gr kruimige aardappels, geschild
    • 1 grote ui
    • klontje boter
    • scheutje melk
    • snufje kerriepoeder
    • zout en peper (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Zet de aardappels op in ruim water en kook ze in 20 minuten gaar.
    2. Bak de ui kort aan in een klontje boter en wat kerriepoeder. Doe de pastinaak en wortel in een pan met ruim water en doe de ui erbij. Kook het geheel in 20 minuten gaar.
    3. Giet de groenten en de aardappels af en stamp dit grof door elkaar. Voeg een scheutje melk en eventueel wat boter toe om het smeuig te maken. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Serveer met een gehaktbal en een kuiltje jus!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Pelouche
    van
    6

    Door het gebruik van pastinaak wordt het gerecht iets zoeter en dit levert een lekkere variant op van de standaard hutspot. Erg lekker! In plaats van een gehaktbal heb ik er een rookworst bij geserveerd. - 15 dec 2009

    jackie12345
    0

    Een beetje flauw van smaak maar wel lekker. - 02 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren