Zelfgemaakte visbouillon

    Zelfgemaakte visbouillon

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte visbouillon kan de smaak van visgerechten versterken en is eenvoudig te maken. Gebruik het afval, zoals de kop, het vel en de graten, van witte vis met een goede smaak, bijvoorbeeld tong, kabeljauw of schol. (Vette vis is niet geschikt voor het maken van bouillon, omdat die een te sterke vetsmaak geeft.) Afgekoeld is de bouillon 1-2 dagen in de koelkast of 1 maand in de diepvries houdbaar.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ,2 liter

    • 1 ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 900 g afval van witte vis, zoals het vel, de graten en de koppen zonder kieuwen
    • 1 ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 4 takjes peterselie
    • 2 laurierblaadjes
    • 4 takjes peterselie
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 worteltjes, in dunne schijfjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes gesneden
    • 2 worteltjes
    • 2 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes gesneden
    • 4 zwarte peperkorrels
    • 4 zwarte peperkorrels
    • 900 g afval van witte vis, waaronder huid, graten en koppen zonder kieuwen
    • 1,3 l kokend water
    • 1,3 liter kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 55min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Doe de ui, peterselie, laurierblaadjes, worteltjes, bleekselderij, peperkorrels en het afval van de vis in een grote soeppan. Giet het kokend water erbij. Breng opnieuw aan de kook, temper het vuur en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
    2. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Giet de bouillon dan door een fijne zeef in een vuurvaste schotel. Verwijder het afval van de vis en de groenten. Gebruik de bouillon meteen of laat afkoelen en zet koel weg.
    3. Spoel het vel, de graten en de koppen van de vissen goed af en doe ze in een grote steelpan. Voeg de ui, de peterselie, de laurierblaadjes, de worteltjes, de bleekselderij en de peperkorrels toe en voeg het kokende water toe. Breng opnieuw aan de kook, temper het vuur en laat circa 30 minuten zachtjes sudderen. Verwijder eventueel schuim en bezinksel aan de oppervlakte.
    4. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Zeef de bouillon dan door een fijne zeef in een vuurvaste kom. Verwijder de groenten en het afval van de vis. Gebruik de bouillon als hij is afgekoeld, of zet hem koud weg.

    Variaties en tips

    • Gebruik 400 g goedkope witte visfilets, zoals koolvis, in plaats van het afval.

    Variaties en tips

    • Voor visgerechten voor speciale gelegenheden gebruikt u 300 ml witte wijn en 1 liter water. * • Gebruik 400 g goedkope witte-visfilet, zoals koolvis, in plaats van het afval. * • Maak een schaaldierenbouillon met de schelpen van garnalen, krabben, kreeften of mosselen in plaats van het visafval.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren