Aardappeldeeg

    Aardappeldeeg

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het hier vermeld basisrecept is bedoeld voor verschillende soorten pasteien en taarten, zowel zoet als hartig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 g aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    • 2 el halfvolle melk
    • 115 g bloem
    • snufje zout
    • 55 g boter, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappelen 8-10 minuten in een pan kokend water. Laat ze uitlekken en maak er met de melk een puree van. Laat de puree afkoelen.
    2. Zeef de bloem en zout in een grote kom. Voeg de boter toe en kneed die erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt.
    3. Voeg de puree toe en meng alles tot een soepel deeg. Wikkel dit in huishoudfolie en laat minstens 30 minuten afkoelen, voordat u het uitrolt.

    Variaties en tips

    • Meng voor meer kleur en smaak 1 losgeklopte eierdooier door de puree. * • Roer voor kaasdeeg 30 g geraspte belegen cheddar, parmezaanse kaas of een andere harde kaas en een snufje mosterdpoeder door de puree voor het afkoelen. * • Voeg voor kruidendeeg 1-2 el fijngehakte verse kruiden toe aan de puree, zoals basilicum en dragon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren