Cheesecake met bosbessen en witte chocolade

    Cheesecake met bosbessen en witte chocolade

    115keer bewaard
    1uur40min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Wat is er nou lekkerder dan witte chocolade, cheesecake en een glazuur van bosbessen?

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Bodem
    • 175 gr volkoren koekjes
    • 140 gr amandelschilfers
    • 100 gr suiker
    • 4 eetlepels boter, gesmolten
    • Vulling
    • 500 gr witte chocolade, fijngehakt
    • 4 (200 gr) pakjes roomkaas, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 4 eieren, geklopt
    • 2 eierdooiers
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 1 theelepel vanille-extract
    • Garnering
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel maïzena
    • 60 ml water
    • 1 bakje verse bosbessen
    • 2 theelepels citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. Voor de bodem: in een keukenmachine verkruimelde biscuitjes, amandelen en suiker vermalen tot de amandelen fijngemalen zijn. Terwijl de machine draait de gesmolten boter toevoegen. Druk het deeg stevig aan op de bodem en tot halverwege langs de rand van een springvorm (diameter 25 cm).
    2. Voor de vulling: vul een pan met water dat bijna aan de kook is en plaats daar een metalen kom boven. In de kom de witte chocolade smelten en glad roeren. Van het vuur halen en apart zetten. In een grote kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel roeren. De eieren en dooiers er 1 voor 1 doorheen kloppen. Als laatste bloem en vanille erdoor kloppen en tenslotte de chocolade er voorzichtig doorheen scheppen.
    3. Gedurende 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven bakken. De oven uitzetten, de ovendeur 2 cm openen en de cheesecake in de oven tot kamertemperatuur laten afkoelen. Losjes afdekken en een nacht in de koelkast zetten alvorens de cheesecake uit de bakvorm te verwijderen.
    4. Voor het glazuur: in een sauspan 100 gr suiker met maïzena vermengen. Water en bosbessen erdoor roeren. Aan de kook brengen en 10 minuten onder af en toe roeren laten sudderen. Het vruchtenmengsel door een fijne zeef drukken, het citroensap erdoor roeren, laten afkoelen en in een glazen pot bewaren voor gebruik.

    Tips voor de perfecte cheesecake

    Niet te lang bakken: Het lijkt misschien of de cheesecake nog niet gaar is, maar het is de bedoeling dat de taart van binnen nog wat zacht is. Het bakproces gaat nog even door als je de taart uit de oven haalt.
    Laat de taart buiten de oven minstens een uur afkoelen voordat je deze in de koelkast zet. Zodra de cheesecake koud is (laat het een aantal uren in de koelkast staan voor het beste resultaat), is het midden van de taart ook mooi stevig.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    MurielleKoopman
    6

    De cheesecake smaakt heerlijk maar vond ik wat zoet. De volgende keer zal ik geen suiker gebruiken in de bodem en ook in de saus bovenop de cake zal ik ipv 50 gram twee schepjes gebruiken. Voor de rest echt voortreffelijk! - 23 jan 2013

    SuzanneAlkema
    5

    Iedereen vond hem super! Ze konden er niet vanaf blijven. Had een paar stukjes ingevroren, mijn tante moest en zou nog een stukje nemen. Ze vond hem wederom heerlijk! Voor mij wel iets te zoet! - 20 sep 2013

    2

    Ze vinden de taart allemaal heerlijk. Alleen inderdaad veel te zoet. Ik maak m in een rechthoekige bakvorm en dan de dubbele hoeveelheid. In de bodem doe ik geen suiker en in het deeg 1/3. De bosbessensaus maak ik wel zoals beschreven is. Ik ben benieuwd hoeveel calorieën erin zitten. - 04 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren