Avocado-kipsandwich

    Avocado-kipsandwich

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een clubsandwich bestaat uit 3 laagjes brood met lekker veel vulling. Deze versie bevat vele uiteenlopende smaken. De parmaham wordt krokant gebakken en in plaats van boter wordt gepureerde avocado gebruikt. Het toevoegen van wat sla is een slimme manier om kinderen rauwkost te laten eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 sneetjes meergranenbrood
    • 4 el mayonaise
    • 125 g sla, fijngesneden
    • 125 g gare kipfilet, in plakjes gesneden
    • 4 plakjes parmaham, in reepjes gesneden
    • 1 avocado
    • 1 el limoensap
    • 1 sinaasappel, geschild en fijngesneden
    • 1 bosje waterkers, van de te lange steeltjes ontdaan
    • 20 g alfalfa
    • 2 tl pompoenpitten, geroosterd
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Besmeer 4 sneetjes brood met de helft van de mayonaise. Verdeel de fijngesneden sla over de sneetjes en voeg de plakjes kip toe.
    2. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak daarin de reepjes ham circa 1-2 minuten, of totdat ze krokant zijn en omkrullen. Leg ze op de kip en strooi er wat peper op (zout is niet nodig, de ham is al zout). Besmeer 4 andere sneetjes brood met mayonaise en leg ze, met de mayonaisekant naar beneden, op de kip en ham.
    3. Pureer de avocado met het limoensap. Verdeel dit over de sandwiches door er wat op te scheppen en iets uit te smeren. Leg er sinaasappel, waterkers, alfalfa en pompoenpitten op. Leg de resterende sneetjes brood er bovenop. Druk het geheel iets in en snijd de sandwiches diagonaal door of in vieren.

    Variaties en tips

    • Gebruik mosterdkers als er geen alfalfa verkrijgbaar is. * • Gebruik halfvolle mayonaise om het vetgehalte nog wat te verlagen. * • Vervang de sinaasappel door fijngehakte zongedroogde tomaten, die eerst in water zijn geweekt. * • Vervang de waterkers door fijngehakte witlofblaadjes. * • Vervang voor een fruitige sandwich de laag met avocado, sinaasappel, waterkers, alfalfa en pompoenpitten op elke sandwich door 1 el pindakaas met stukjes noot, ½ in schijfjes gesneden en met wat citroensap besprenkelde banaan, 2 verse, geschilde en fijngehakte dadels en 1 tl fijngehakte peterselie.

    Pluspunten

    • Avocado's hebben de naam nogal vet te zijn, maar het meeste vet is onverzadigd, waardoor de vrucht een waardevolle bron van essentiële vetzuren en vitamine E is. * • Pompoenpitten bevatten verschillende waardevolle mineralen, zoals fosfor, magnesium en koper, en ook voedingsvezels en eiwit. Pompoenpitten bevatten, net als bijvoorbeeld zonnebloempitten, nogal wat vet, maar dit is voornamelijk gezond, onverzadigd vet.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ B3, B6, E, foliumzuur, niacine, calcium, ijzer, koper, zink * ✓ A, B1, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren