Calzones met geroosterde paprika's

    Calzones met geroosterde paprika's

    1keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een calzone is in feite een dubbelgevouwen pizza. In dit recept worden blokjes kip gecombineerd met olijven, geroosterde paprika's, vers basilicum en mozzarella. Het is een ideaal gerecht om mee te nemen, bijvoorbeeld voor een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode paprika's, gehalveerd en zonder de zaden
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 grote ui, in ringen gesneden
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
    • 12 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngehakt
    • 4 el fijngehakt vers basilicum
    • 12 ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
    • ½ pak pizzamix, circa 250-300 g
    • 150 g mozzarella, in blokjes gesneden
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 el sesamzaad
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C en vet een bakplaat licht in. Leg de paprika's op de bakplaat en rooster ze 10-15 minuten, zodat het vel verschrompelt en ze beginnen te verschroeien. Doe ze vervolgens in een plastic zak en laat ze wat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
    2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin al roerend ui en knoflook in circa 10 minuten zacht en goudbruin.
    3. Bak de kipblokjes circa 2 minuten mee totdat ze beginnen te kleuren (ze zijn nog niet gaar). Neem de pan van het vuur. Roer er tomaten, basilicum, olijven en peper en zout naar smaak door. Houd apart.
    4. Maak een pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed er een soepel deeg van en verdeel dit in vieren. Rol elk stuk op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel van 20 cm.
    5. Verwijder het vel van de paprika's en hak het vruchtvlees grof. Roer paprika en mozzarella door het kipmengsel. Schep een kwart van de kipvulling op het midden van elk deegrondje.
    6. Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei en klap het deeg dubbel. Druk de randen goed aan. Leg de calzones op een licht ingevette bakplaat en bedek ze losjes met plasticfolie. Laat ze 15 minuten op een warme plaats rijzen.
    7. Verwijder de folie en bestrijk de calzones met losgeklopt ei. Strooi het sesamzaad erover. Bak ze in circa 15 minuten goudbruin. Serveer de calzones warm of op kamertemperatuur.

    Een variatie

    • Gebruik voor Spaanse empanada's gele paprika's in plaats van rode; snijd ze in blokjes en bak ze tegelijk met de ui en knoflook. Gebruik 1 tl verse tijmblaadjes in plaats van basilicum, 1 el zoete chilisaus in plaats van de tomaten en groene in plaats van zwarte olijven. Vervang de mozzarella door 100 g ontvelde en fijngehakte chorizo en voeg dit samen met 2 el krenten toe aan de pan met kip.

    Pluspunt

    • Rode paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C. Zelfs geroosterd is het vitaminegehalte nog redelijk.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B6, B12, C, calcium * ✓✓ B1, E, niacine, ijzer, koper * ✓ B2, foliumzuur, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren