Conchiglie met geroosterde paprika's en tomaten

    Conchiglie met geroosterde paprika's en tomaten

    3keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Door groene paprika's te roosteren, krijgen ze een rokerige smaak en kunt u de velletjes heel gemakkelijk verwijderen. Bovendien geven ze de dressing van tomaten en olijven een uitstekende smaak en veel vitaminen. Serveer deze snelle schotel als lichte lunch of avondmaaltijd, en geef er een eenvoudige groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 groene paprika's
    • 450 g rijpe tomaten
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 el rode-wijnazijn
    • 1 tl geplette gedroogde chilipepers (desgewenst)
    • 4 el olijfolie, extra vergine
    • 10 Kalamata-olijven of andere zwarte olijven, zonder pitten en gehalveerd
    • 3 el fijngehakt vers basilicum
    • 3 el fijngesneden rucola
    • 400 g conchiglie (pastaschelpen) of andere vormen, zoals penne
    • peper en zout
    • blaadjes rucola om te garneren (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de grill voor en rooster de groene paprika's tot de schil zwart en verbrand is. Draai ze af en toe om. Doe de paprika's dan in een plastic zak en laat ze afkoelen tot u ze vast kunt pakken en het vel los zit, zodat u die gemakkelijk kunt verwijderen.
    2. Verwijder het vel en snijd de paprika's in hapklare stukken. Snijd de tomaten in gelijke stukken en meng ze met de paprika's. Voeg vervolgens de knoflook, de wijnazijn, de chili (als u die gebruikt), de olijfolie, de olijven, het basilicum en de rucola toe en meng alles goed. Zet het paprika-tomatenmengsel opzij om in te trekken terwijl u de pasta kookt.
    3. Kook de pasta 10-12 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies zoals die op de verpakking staan vermeld. Laat uitlekken en meng met de paprika-tomatendressing. Garneer met de blaadjes rucola als u dat wenst en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • Voeg een blik kikkererwten, circa 400 g, uitgelekt, toe aan de gemarineerde paprika's en de tomaten.

    Pluspunten

    • Groene paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C, dat belangrijk is om het immuunsysteem op peil te houden. Zelfs als ze zijn geroosterd, bevatten ze nog veel van de vitamine. Paprika's bevatten ook veel vitamine A (via bètacaroteen). * • Olijven hebben een relatief hoog vetgehalte, maar het grootste deel daarvan zijn onverzadigde vetzuren. Dat zouden de gezondste vetten zijn.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ E, niacine, koper, selenium * ✓ A, B1, B6, foliumzuur, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren