Croustades met makreel, paprika en mierikswortel

    Croustades met makreel, paprika en mierikswortel

    12keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Door sneetjes brood licht met boter te besmeren en vervolgens te bakken in een muffinbakvorm krijgt u perfecte bakjes voor een pittige vulling van rode paprika en makreel. Samen met rucola en een citroendressing is dit een aantrekkelijk voorgerecht. De broodbakjes en de vulling kunt u van tevoren maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 rode paprika, gehalveerd en zonder zaadlijsten
    • 6 dikke sneden brood met havervlokken
    • 15 g boter, gesmolten
    • 150 g kwark
    • 1 el pittige mierikswortelsaus
    • 75 g gerookte makreelfilet zonder vel, in stukjes verdeeld
    • zout en peper
    • takjes verse dille of fijngeknipt bieslook om te garneren
    • Rucolasalade
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • sap van ½ citroen
    • ½ tl dijonmosterd
    • snufje basterdsuiker
    • 125 g rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de paprikahelften met de binnenkant naar beneden 15 minuten op een bakplaat. Doe ze in een plastic zak en laat circa 15 minuten afkoelen.
    2. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en rol het brood met een deegroller uit. Steek uit elke snede twee rondjes van 7,5 cm uit.
    3. Vet 12 uitsparingen van een diepe muffinbakvorm licht in met wat boter. Besmeer met de rest van de boter telkens één kant van het brood en leg het met de beboterde kant boven in de vorm. Bak het brood in circa 12 minuten krokant en goudbruin. Laat afkoelen.
    4. Verwijder de schil van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de kaas en mierikswortelsaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper, houd apart.
    5. Klop voor de dressing in een kom olijfolie, citroensap, mosterd, suiker en zout en peper naar smaak door elkaar. Meng de rucola erdoor en verdeel de sla over borden.
    6. Schep het kaasmengsel in de broodvormpjes en leg hier stukjes makreel op. Zet op elk bord 2 croustades. Garneer met dille of bieslook en serveer meteen.

    Een variatie

    • Maak croustades van zalm en geitenkaas en gebruik fijn volkorenbrood voor de bakjes. Rasp voor de vulling 100 g komkommer en knijp het vocht er goed uit. Meng de komkommer door 170 g zachte geitenkaas, samen met 2 tl fijngesneden kappertjes, 1 el fijngeknipt bieslook en zout en peper naar smaak. Vul de broodvormpjes, verdeel hier 75 g reepjes gerookte zalm over en garneer met bieslook.

    Pluspunten

    • Makreel is erg voedzaam en levert naast de vitaminen B2, B6 en niacine ook jodium en kalium. Tijdens het roken van de makreel blijven deze voedingsstoffen behouden. * • Mierikswortel wordt in de kruidengeneeskunde wel gebruikt om de spijsvertering te stimuleren.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A, B12 * ✓ B6, foliumzuur, niacine

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren