Fruitige pastasalade

    Fruitige pastasalade

    11keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ananas en peren geven deze salade een zoet tintje, terwijl de balsamicoazijn op de blaadjes gemengde sla zorgt voor een pikante noot. Door de pasta te combineren met magere ham, pittige kaas, fruit en groenten, voegt u veel voedingsstoffen toe en krijgt u een heerlijk gerecht als lunch of avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g gemengde, gekleurde pasta
    • 50 g fijne sperziebonen, schoongemaakt
    • 100 g pittige kaas, zoals rijpe cheddar, in blokjes gesneden
    • 150 g magere gekookte ham, in blokjes of in fijne reepjes gesneden
    • 100 g geschilde verse ananas, in blokjes gesneden
    • ½ kleine ui, fijngesneden
    • 3 el mayonaise
    • 3 el magere yoghurt
    • ½ tl fijngehakte, zure of zoetzure augurken, of naar wens
    • 1 peer, geschild, zonder klokhuis en in blokjes gesneden
    • 1 tl fijne suiker, naar wens
    • sap van ¼ citroen, naar wens
    • cayennepeper (desgewenst)
    • 125 g blaadjes gemengde sla, zoals andijvie, veldsla, witlof, rucola, waterkers of Japanse mizuna
    • 1 el zonnebloemolie (desgewenst)
    • ½ tl balsamicoazijn, naar wens
    • 2 el grofgehakte walnoten
    • 2 el gedroogde cranberry's (desgewenst)
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de pasta 10-12 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking. Laat uitlekken, spoel in koud water en laat weer uitlekken.
    2. Kook de bonen circa 3 minuten in kokend water of tot ze felgroen en net gaar maar nog knapperig zijn. Laat uitlekken, spoel onder koud water en laat weer uitlekken. Zet opzij.
    3. Meng de gekookte pasta met de kaas, de ham, de ananas, de ui, de mayonaise, de yoghurt, de augurken, de peer en de suiker. Voeg meer augurken en suiker toe als u dat wenst. Meng goed en breng de dressing op smaak met het citroensap, peper en zout en eventueel cayennepeper.
    4. Meng de blaadjes gemengde sla met de olie, als u die gebruikt, de balsamicoazijn en een beetje citroensap. Verdeel de blaadjes over 4 borden en schep er het pastamengsel bovenop.
    5. Schik de sperziebonen, de walnoten en desgewenst de cranberry's eromheen en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Laat de augurkjes weg en breng de pasta op smaak door er kerriepoeder over te strooien en alles goed te mengen. Bestrooi met cashewnoten in plaats van walnoten. * • Vervang gewone mayonaise door vetarme mayonaise. * • Vervang de ham door 1 blik kikkererwten, circa 400 g, goed uitgelekt. * • Vervang de verse ananas door 3 sneetjes ananas in eigen nat uit blik, uitgelekt en in blokjes gesneden.

    Pluspunten

    • Kaas is een goede bron van eiwitten en een waardevolle bron van calcium, fosfor, niacine en vitamine B12. * • Als u een pittige kaas, zoals rijpe cheddar, gebruikt, hoeft u slechts een kleine hoeveelheid te gebruiken en blijft de hoeveelheid vet beperkt.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ calcium * ✓✓ B1, B12, C, E, niacine, koper, selenium * ✓ A, B6, foliumzuur, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren