Chocolade Makronen

    Chocolade Makronen

    2keer bewaard
    32min


    Maak dit als eerste!

    Kokos met de zoete smaak van chocolade. De makronen zijn het lekkerst als ze koud of deels bevroren worden gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • het wit van 3 eieren
    • 1 mespuntje zout
    • 150 gr suiker
    • 250 gr pure chocolade
    • 165 gr geraspte kokos
    • 60 gr walnoot, gehakt
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Bakplaten invetten.
    2. Op een lage vlam de chocolade smelten en laten afkoelen.
    3. In een grote glazen of metalen kom het eiwit schuimig opkloppen. Zout en suiker in kleine beetjes tegelijk met het eiwit opkloppen tot stijve pieken ontstaan. Vanille erdoor roeren. Chocolade, kokos en nootjes erdoor scheppen. Met een theelepel koekjes vormen die met een tussenruimte van 5 cm over de bakplaat verdeeld zijn.
    4. Gedurende 10-12 minuten bakken. De makronen moeten van binnen zacht blijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren