Garnalen-krabtoast met sesamzaad

    Garnalen-krabtoast met sesamzaad

    11keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Geïnspireerd door de kleine garnalentoasts die in Chinese restaurants worden geserveerd, kunt u deze variant als voorgerecht of als hapje bij een drankje serveren aan uw gasten. Traditioneel worden de toasts gefrituurd, maar in deze moderne en gezonde versie worden ze in een hete oven gebakken tot ze krokant en goudbruin zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Garnalen-krabvulling
    • 85 g gepelde rauwe garnalen, heel fijn gesneden
    • 85 g vers wit krabbenvlees, in stukken verdeeld
    • 2 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 flinke teen knoflook, uitgeperst
    • ½ kleine rode paprika, zonder zaden en in blokjes gesneden
    • ½ tl fijngeraspte citroenschil
    • snufje cayennepeper
    • 1 el volle room
    • peper en zout
    • Toasts
    • 2 el volle room
    • 1 groot ei
    • 2 dikke sneden moutbrood of zacht granenbrood
    • 2 tl sesamzaad
    • gescheurde lente-uitjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de garnalen, het krabbenvlees, de lente-uitjes, de knoflook, de rode paprika, de citroenschil, de cayennepeper en de room in een kom en meng alles goed, zodat een smeerbare pasta ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij tot u klaar bent om het te bakken. (U kunt het mengsel ook van tevoren maken en maximaal 4 uur in de koelkast bewaren.)
    2. Meng de room en het ei tot een smeuïg mengsel. Doop het brood in het mengsel zodat het aan beide kanten is bedekt, en leg het op een ingevette bakplaat. Spreid het vismengsel gelijkmatig uit over het brood, tot aan de randen.
    3. Smeer het vismengsel aan de bovenkant lichtjes in met de rest van het ei-roommengsel en bestrooi het gelijkmatig met sesamzaad.
    4. Laat 20-25 minuten bakken, of tot de toast knapperig en goudbruin is. Snijd de toast in 8 driehoeken, leg ze op een schaal en serveer ze meteen, gegarneerd met de gescheurde lente-uitjes.

    Een variatie

    • Voor garnalen-waterkastanjetoast met vijfkruidenpoeder laat u de krab weg en gebruikt u 175 g garnalen. Breng het op smaak met een flinke snuf vijfkruidenpoeder in plaats van de cayennepeper en de citroenschil. Vervang de paprika door 6 waterkastanjes, fijngesneden, en 4 theelepels fijngehakte verse koriander.

    Pluspunten

    • Krab is een goede bron van fosfor, dat niet alleen essentieel is voor een gezond beendergestel en gezonde tanden, maar ook nodig is om de energie uit voedsel te halen. * • Sesamzaad kan een belangrijke bron van eiwitten zijn, vooral voor vegetariërs. De olie die uit sesamzaad wordt gehaald, bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren die hartziekten helpen voorkomen. * • Richtlijnen voor een gezonde voeding bevelen aan meer complexe of zetmeelrijke koolhydraten te eten. Dat kunt u doen door meer brood te eten, vooral omdat er tegenwoordig veel broodvariëteiten verkrijgbaar zijn.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, niacine * ✓✓ A, C, koper * ✓ B2, E, ijzer, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren