Gebakken inktvis met chilipeper en verse gember

    Gebakken inktvis met chilipeper en verse gember

    6keer bewaard
    30min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze snelle maaltijd bakt u verse inktvisringen slechts kort in een wok, samen met knoflook, chilipepers en verse, kleurrijke groenten. Laat de inktvis niet te lang bakken, want dan kan hij taai worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 275 g basmatirijst
    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 verse rode chilipepers, zonder zaden en in dunne schijfjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 4 tl fijngeraspte verse gember
    • 1 oranje paprika, zonder zaden en in blokjes gesneden
    • 200 g jonge maïs, diagonaal in schijfjes gesneden
    • 200 g kleine broccoliroosjes, gehalveerd
    • 450 g verse inktvisringen
    • 5 el lichte sojasaus
    • 10 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een grote steelpan met water aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10-12 minuten koken, tot hij gaar is, of volg de instructies op de verpakking.
    2. Verhit ondertussen de olie in een wok of braadpan met zware bodem en roerbak de chilipepers, de knoflook en de gember gedurende 2 minuten, tot ze hun smaak vrijgeven. Voeg vervolgens de blokjes paprika, de maïs en de broccoliroosjes toe en roerbak 3-4 minuten of tot de broccoli bijna gaar is.
    3. Voeg de inktvis toe en roerbak deze 1-2 minuten of tot hij net stevig en ondoorzichtig is. Voeg dan de sojasaus en 2 eetlepels water toe en bestrooi tot slot met de lente-uitjes. Laat alles net aan de kook komen en serveer het dan meteen met de uitgelekte rijst.

    Variaties en tips

    • Maak gebakken inktvis met tomaten en zwarte-bonensaus. Bak daarvoor 3 teentjes knoflook, uitgeperst, met de chilipepers, voeg de inktvis toe en bak 1 minuut. Voeg 8 tomaten, zonder zaden en fijngesneden, en 4 eetlepels fijngehakte verse koriander toe met de lente-uitjes en voeg dan 8 eetlepels zwarte-bonensaus toe in plaats van de sojasaus en het water. Laat koken en serveer meteen. * • U kunt de inktvis ook vervangen door rauwe steur- of reuzengarnalen, gepeld. Geef 4-5 garnalen per persoon en roerbak ze 3-4 minuten, of tot ze helderroze zijn. * • Eiernoedels zijn een goede vervanging voor de rijst.

    Pluspunten

    • Inktvis is een uitstekende bron van vetarme eiwitten en vitamine B12. * • Broccoli is een uitstekende bron van bètacaroteen, vitamine C en vitamine E, stuk voor stuk krachtige antioxidanten die de lichaamscellen beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, C, E, ijzer, koper, niacine, selenium * ✓✓ foliumzuur * ✓ A, B2, calcium, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    - Gewaardeerd op - 17 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren