Gegrilde heilbot met rode salsa

    Gegrilde heilbot met rode salsa

    3keer bewaard
    21min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vis is ideaal om snel te bereiden. Door hem te serveren met een pittige salsa maakt u van gewone gekookte vis een opwindend gerecht. Heilbot is een stevige vis en heel geschikt om te bakken in een geribbelde gietijzeren pan die een mooi patroon op de vis achterlaat. Serveer de vis met rijst, een gemengde salade en knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 heilbotmoten, à circa 150 g
    • 3 el olijfolie, extra vergine
    • sap van 1 kleine sinaasappel
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • peper en zout
    • 1 sinaasappel, in partjes gesneden, om te garneren
    • zwarte peper
    • Salsa van tomaten en rode paprika
    • 200 g rijpe pruimtomaten, in blokjes gesneden
    • ½ rode paprika, zonder zaden en in blokjes gesneden
    • ½ rode ui, zonder zaden en in blokjes gesneden
    • sap van 1 kleine sinaasappel
    • 15 g vers basilicum, fijngehakt
    • 1 el balsamicoazijn
    • 1 tl fijne kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Leg de moten heilbot in een diepe, niet-metalen schotel. Meng de olie, het sinaasappelsap, de knoflook en peper en zout naar wens en schep het mengsel over de vis.
    2. Meng de ingrediënten voor de salsa en breng deze op smaak met peper en zout. Schep de salsa in een kom.
    3. Verhit een licht ingeoliede, geribbelde gietijzeren pan of een braadpan met zware bodem op een hoog vuur. Leg de moten heilbot in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant. Smeer ze tijdens het bakken af en toe in met het oliemengsel, tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt.
    4. Leg de vis op voorverwarmde borden en strooi er een beetje zwarte peper over. Garneer met partjes sinaasappel en serveer met de salsa.

    Variaties en tips

    • Op dezelfde manier kunt u andere witte vis, zoals kabeljauw, schelvis, hoki, zwaardvis of zeeduivel bereiden. * • Voor een salsa van tomaten en olijven mengt u de blokjes tomaat met ½ komkommer, in blokjes, 4 fijngesneden lente-uitjes, 50 g fijngesneden olijven, zonder pit, en 15 g fijngehakt vers basilicum. U kunt de olijven ook vervangen door 1 eetlepel kappertjes. * • In de zomer kunt u de vis op de barbecue bereiden. Leg de moten op een stuk folie, zodat de stukken vis niet door het rooster van de barbecue kunnen vallen.

    Pluspunten

    • Rode paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C en bètacaroteen. Deze twee voedingsstoffen worden als krachtige antioxidanten beschouwd, die bescherming kunnen bieden tegen kanker en hartziekten. * • Heilbot is een goede bron van niacine, dat een belangrijke rol speelt in de vrijgave van energie in de cellen. Niacine is een van de meest stabiele vitaminen en er gaat tijdens de bereiding weinig van verloren.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, C, niacine * ✓✓ A, B12, E * ✓ ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren