Stoven is een prima methode om fazant te bereiden, omdat het zorgt voor sappig vlees en een volle saus. Door de fazant in 8 stukken te verdelen, krijgt iedereen zowel een deel van de borst als van het donkere vlees. Kruidige aardappelpuree, worteltjes en broccoli passen hier uitstekend bij.
• Probeer dit gerecht eens met kastanjes en kool. Bak de fazant en sjalotjes goudbruin, voeg dan in plaats van venkel 200 g kastanjes uit blik toe en een stuk rodekool van circa 200 g, in 4 stukken gesneden. Vervang de gember door 2 el marmelade en gebruik rode wijn in plaats van gemberwijn. * • Ander wild gevogelte kan op dezelfde manier worden bereid. * • Buiten het wildseizoen kunt u ook eenden- of kippenbout nemen.
• Gember helpt tegen reisziekte en zwangerschapsmisselijkheid. In de homeopathie wordt gember gebruikt voor de spijsvertering, als bescherming tegen infecties van luchtwegen en darmen en om een opgeblazen gevoel te verlichten. * • Fazant is een uitstekende bron van eiwit, van ijzer en van B-vitaminen. Fazant is wel iets vetter dan ander gevogelte, maar het gaat voornamelijk om enkelvoudig onverzadigd vet.
✓✓✓ B6, B12, niacine, ijzer * ✓✓ B2, kalium, zink * ✓ E, foliumzuur, calcium, koper