Kaneelijs

    Kaneelijs

    55keer bewaard
    20min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijk dessert, heerlijk romig ijs met precies genoeg kaneel. Doet me denken aan het kaneelijs van de prijswinnende ijssalon bij ons in de stad.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr witte kristalsuiker
    • 175 ml volle melk
    • 175 gr extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 2 eieren, geklopt
    • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 theelepels kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een sauspan op een matig hoog vuur suiker, melk en 175 ml extra dikke room vermengen en tegen het kookpunt brengen. Als het mengsel suddert van het vuur halen en de helft bij de eieren schenken. Snel kloppen zodat de eieren niet stollen. Het eiermengsel terugschenken in de pan en de resterende extra dikke room toevoegen. Onder constant roeren op een matig laag vuur laten koken totdat de saus dik genoeg is zodat het aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Van het vuur halen, vanille en kaneel erdoor kloppen en apart zetten om af te laten koelen.
    2. Het afgekoelde mengsel in een ijsmachine schenken en volgens de gebruiksaanwijzing invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    7

    Niet moeilijk voor een beginner als ik. Wel ga ik er wat minder suiker in doen! Toch heel lekker! - 24 dec 2011

    5

    Lekker maar heel zoet! Volgende keer gebruik ik 25% minder suiker. In plaats van dikke room gebruikte ik slagroom. - 26 dec 2013

    LennyDekker
    5

    Ik gebruik dit als basis recept en dan doe ik er bv cappocine bij ipv kaneel, maar is zalig!!! - 15 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren