Deze natuurlijk gezoete, smeuïge repen zijn een goede aanvulling voor de lunch. Ze vormen een ideaal hulpmiddel om het hele gezin ongewone granen en zaden te laten proeven en ze leveren bovendien gezonde voedingsstoffen.
• De natuurlijke vruchtensuikers die in bananen en dadels zitten, worden door het lichaam trager vrijgelaten in de bloedsomloop, zodat ze langer energie leveren. Extrinsieke of ‘toegevoegde’ suikers (zoals honing en suikerstroop) daarentegen, worden sneller opgenomen en sneller verbruikt door het lichaam. * • Pitten en zaden zijn een goede bron van eiwitten en zijn mede daarom vooral belangrijk voor vegetariërs. * • Lijnzaad is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren, die nodig zijn voor ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus.
• Vervang de dadels door fijngehakte gedroogde abrikozen of pruimen, of door een mix van gedroogd fruit. * • Vervang de gierstvlokken door bloem, ofwel witte ofwel volkorenbloem. * • U kunt de graanrepen ook invriezen. Ze zijn dan 2 maanden houdbaar. Pak ze elk afzonderlijk in folie in. Leg de bevroren reep gewoon bij in uw lunchpakket, tegen de lunch is hij dan wel ontdooid.
✓ A, B1, B6, E, koper, zink