Griekse pitabroodjes met kip

    Griekse pitabroodjes met kip

    12keer bewaard
    23min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze pitabroodjes zijn gevuld met kip, sla en tzatziki, de Griekse saus van komkommer en yoghurt. Ze zijn ongelooflijk snel en gemakkelijk klaar te maken, dus als u een keer weinig tijd hebt, hoeft u niet naar een afhaalrestaurant – u kunt in een handomdraai deze heerlijke pitabroodjes maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 550 g kipfilet
    • 4 el instantpolenta (maïsgriesmeel)
    • ½ tl uienpoeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl komijnzaad
    • 1 tl grofgemalen zwarte peper
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 4 pitabroodjes/shoarmabroodjes
    • 125 g slamelange
    • Tzatziki
    • stuk komkommer van 7,5 cm, geraspt
    • 100 g Griekse yoghurt
    • 100 g magere yoghurt
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 tl muntsaus
    • 1 el fijngehakte verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:23min 

    1. Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Meng polenta, uienpoeder, paprikapoeder, komijnzaad en peper in een plastic zak. Voeg de kipreepjes toe, telkens een paar, en schud de zak zodat ze goed en gelijkmatig bedekt zijn. Neem ze uit de zak en houd ze apart terwijl u de tzatziki maakt.
    2. Druk het overtollige vocht uit de komkommer en doe hem in een kom. Roer de andere ingrediënten erdoor. Houd apart.
    3. Verwarm de grill voor. Verhit een koekenpan met dikke bodem en voeg de helft van de olie toe. Draai de pan rond om de olie gelijkmatig te verdelen. Bak de helft van de kipreepjes op een hoog vuur in circa 2-3 minuten rondom goudbruin en gaar, draai ze daarbij een keer om. Houd ze warm terwijl u de resterende kipreepjes in de rest van de olie bakt.
    4. Verwarm ondertussen de pitabroodjes 1 minuut aan elke kant onder de grill. Snijd de broodjes aan één kant open om ze te vullen.
    5. Vul de broodjes met de slabladeren, voeg dan de kipreepjes toe en ten slotte de tzatziki.

    Een variatie

    • Leg voor brood in oosterse stijl de hele kipfilets tussen plasticfolie. Rol ze met een deegroller uit tot een dikte van circa 1 cm. Klop 1 ei los en giet dit op een bord. Strooi 100 g verse witbroodkruimels op een ander bord. Breng de filets op smaak met peper en zout, wentel ze door het ei en bedek beide kanten met broodkruim, dat u lichtjes aandrukt. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin 2 kipfilets in circa 6 minuten goudbruin, draai ze daarbij een keer om. Houd ze warm terwijl u de andere filets bakt. Rasp ondertussen 100 g witte kool en 100 g rodekool en snijd 75 g zoete ui in dunne ringen. Meng dit met 2 el fijngehakte peterselie en 2 el citroensap. Schep 1 el hummus in een warm pitabroodje, voeg wat koolsla toe en doe tot slot de warme kip erbij.

    Pluspunten

    • Yoghurt is een goede bron van calcium en bevat over het algemeen weinig vet. Het vetgehalte van Griekse yoghurt is hoger dan dat van magere yoghurt (0,7 g vet per afgestreken el tegenover 0,12 g), maar het mengen van deze twee soorten betekent dat u de totale hoeveelheid vet laag houdt en dat de romigheid van de Griekse yoghurt toch bewaard blijft. * • Geef bij snacks altijd volop sla en groenten. Zelfs een el fijngehakte peterselie verhoogt het gehalte aan ijzer en vitamine C in een gerecht.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B2, B6, niacine, calcium, ijzer, kalium, selenium, zink * ✓ foliumzuur, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren