Groentesoep met pesto

    Groentesoep met pesto

    18keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het recept van deze soep is gebaseerd op pistou, een klassieke Franse soep uit de Provence. De soep zit boordevol groenten en pasta, en wordt op smaak gebracht met pesto, de heerlijke saus op basis van basilicum en Parmezaanse kaas. Serveer deze variatie op de Italiaanse minestrone met stokbrood en wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 stengel prei, in dunne ringetjes gesneden
    • 1 grote courgette, in blokjes gesneden
    • 150 g sperziebonen, in stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1,3 l groentebouillon
    • 250 g tomaten, fijngesneden
    • 85 g vermicelli, in kleine stukjes gebroken
    • 6 tl pesto
    • peper
    • Om te serveren (desgewenst)
    • 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de prei, de courgette, de bonen en de knoflook toe. Bak de groenten gedurende circa 5 minuten op een middelhoog vuur, of tot ze zacht en een beetje bruin worden.
    2. Voeg de groentebouillon toe. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Breng aan de kook, temper dan het vuur en dek de pan af. Laat 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken, of tot de groenten zacht zijn, maar toch nog hun vorm bewaren.
    3. Voeg de vermicelli toe. Dek de pan opnieuw af en laat nog 5 minuten koken, of tot de pasta al dente is.
    4. Schep de soep in kommen en voeg 1½ theelepel pesto toe aan elke kom. Roer even en serveer meteen. Serveer de Parmezaanse kaas afzonderlijk.

    Variaties en tips

    • Voor steviger soep, of om de hoeveelheid eiwitten in een vegetarische maaltijd te verhogen, voegt u 1 blik cannellinibonen of flageolets, circa 400 g, uitgelekt, toe. Voeg 150 ml extra bouillon toe en verhoog de hoeveelheid pesto in elke portie tot 2 theelepels. * • Als er geen verse tomaten verkrijgbaar zijn, vervangt u ze door 1 blik fijngesneden tomaten, circa 400 g, uitgelekt. * • In plaats van vermicelli kunt u ook gebruik maken van snelkookmacaroni.

    Pluspunten

    • Tomaten bevatten lycopeen, een carotenoïde die als antioxidant optreedt. Recente studies tonen bovendien aan dat lycopeen bescherming kan bieden tegen blaas- en pancreaskanker. * • Kaas is een goede bron van calcium en bevat vitamine A en D. Vitamine D is in vet oplosbaar, dus hoe vetter een kaas is, hoe meer vitamine D hij levert. Parmezaanse kaas is een erg vette kaas. Door een eetlepel toe te voegen aan uw kom soep verhoogt u dus de hoeveelheid vetten, maar ook de hoeveelheid calcium en vitaminen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, E, niacine * ✓✓ calcium * ✓ C, foliumzuur, ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren