Japans rundvlees met sobanoedels

    Voor dit Japanse gerecht bedekt u een malse lendenbiefstuk met een kruidig mengsel en roerbakt u het vlees samen met groenten en boekweitnoedels tot een heerlijk en voedzaam eenpansgerecht. De Japanse ingrediënten zijn verkrijgbaar in enkele grote supermarkten, natuurvoedingswinkels en oosterse winkels.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 el donkere sojasaus
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 el maïzena
    • 1 tl wasabipasta (Japanse mierikswortelroom)
    • 450 g magere lendenbiefstuk, zonder vet en in reepjes gesneden
    • 300 g soba (Japanse boekweitnoedels)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 grote, rode paprika, zonder zaden en in dunne schijfjes gesneden
    • 1 bosje lente-uitjes, diagonaal in stukken van 5 cm gesneden
    • 125 g shii-take paddestoelen, in plakjes gesneden
    • 750 ml dashibouillon, gemaakt van dashipoeder
    • 1 blad nori (Japans zeewier), in dunne reepjes gesneden
    • 15 g verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng 3 eetlepels van de sojasaus met de knoflook, de maïzena en de wasabipasta in een middelgrote kom. Voeg het vlees toe en roer tot het goed met het mengsel is bedekt. Zet opzij.
    2. Breng een pan met water aan de kook, voeg de noedels toe en laat 5 minuten koken, of volg de instructies op de verpakking.
    3. Verhit ondertussen een wok of een pan met zware bodem. Voeg de helft van de olie toe en zorg ervoor dat de bodem goed is bedekt. Voeg de paprika, de lente-uitjes en de paddestoelen toe en laat 4 minuten bakken, of tot alles zacht is. Haal alles met een schuimspaan uit de wok. Laat de noedels goed uitlekken en zet ze opzij.
    4. Verhit de rest van de olie in de wok, voeg het vlees toe en bak circa 4 minuten, of tot het gaar is. Neem alles met een schuimspaan uit de pan.
    5. Giet de bouillon en de rest van de sojasaus in de wok en voeg de noedels, de groenten, de nori en de koriander toe. Meng alles goed, voeg dan het vlees toe en meng opnieuw goed. Schep de noedels, de groenten en het vlees in kommen en giet er de bouillon over. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Vervang de dashibouillon door runderbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte. * • Voor een teriyakigerecht laat u de wasabi weg en voegt u 1 theelepel fijngeraspte verse gember en 1 eetlepel droge sherry toe. * • U kunt het gerecht pittiger maken door 1 fijngehakte verse chilipeper, zonder zaden, samen met de groenten te bakken. * • Vervang de shii-take paddestoelen door 100 g jonge spinazie en 100 g taugé. Voeg ze aan het einde van de bereiding toe.

    Pluspunten

    • Nori is een goede bron van jodium, noodzakelijk voor een goede werking van de schildklier. Het is ook een van de weinige plantaardige bronnen van vitamine B12. * • Knoflook en lente-uitjes voorkomen hoge bloeddruk en een hoog cholesterolniveau, wat bijdraagt aan het voorkomen van coronaire hartziekten, hartaanvallen en beroerten. Die scherpe ingrediënten bevatten ook allicine, een bio-actieve stof met antischimmel- en antibiotische eigenschappen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B2, B6, B12, C, E, niacine, zink * ✓✓ foliumzuur, kalium, koper * ✓ ijzer, magnesium, selenium

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties