Kalkoen-abrikozenhapjes

    Kalkoen-abrikozenhapjes

    24keer bewaard
    12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met sinaasappelsap bevochtigde abrikozen worden in reepjes kalkoen gegrild. Ze zijn ideaal bij een borrel, maar ook een mooie garnering bij gebraden kip of kalkoen. Kalkoenreepjes zijn snel gaar; omdat ze geen vet bevatten moeten ze maar heel even worden gegrild, anders worden ze te droog.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 24 gebruiksklare gedroogde abrikozen
    • sap van 1 sinaasappel
    • 2 tl marmelade
    • 2 tl grove mosterd
    • 6 reepjes gerookte kalkoen, totaal circa 150 g
    • 1 tl olijfolie, extra vergine
    • fijngehakte verse gladde peterselie (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Doe de abrikozen in een kommetje en meng het sinaasappelsap erdoor; dit voorkomt dat ze onder de grill aanbranden.
    2. Meng marmelade en mosterd. Bestrijk elk kalkoenreepje met wat van dit mengsel en knip de reepjes dan in de lengte door. Snijd vervolgens elk reepje overdwars door, zodat er totaal 24 reepjes zijn.
    3. Verwarm de grill voor op de middelste stand. Laat de abrikozen uitlekken. Wikkel om elke abrikoos een reepje kalkoen en steek dit vast met een cocktailprikker.
    4. Leg de hapjes op de grillplaat en bestrijk ze met wat olie. Gril ze aan beide kanten ongeveer 1 minuut, zodat de kalkoen net gaar is.
    5. Vul een kommetje met de hapjes en besprenkel ze desgewenst met fijngehakte peterselie. Serveer warm.

    Bevat per hapje

    ✓ kalium, koper

    Variaties en tips

    • Bestrijk de kalkoenreepjes niet met het mosterdmengsel, maar met wat pesto. * • De abrikozen kunnen worden vervangen door kerstomaatjes. Deze hoeven niet met sinaasappelsap te worden bevochtigd. * • Snijd voor kalkoen-bananenhapjes 3 middelgrote bananen elk in 8 stukjes. Meng deze met wat citroen- of limoensap om verkleuring tegen te gaan. Wikkel elk stukje in een kalkoenreepje dat met wat mangochutney is bestreken en gril ze aan elke kant 1 minuut. Serveer warm. * • Schil voor hapjes van verse ananas en ham 1 kleine ananas van circa 1000 g, met blad. Snijd hem in de lengte in vieren en verwijder de houtachtige kern. Snijd elk stuk in 8 stukjes, zodat totaal 32 partjes ontstaan. Snijd 8 plakjes Schwarzwälder ham in de lengte door en snijd vervolgens elk stukje overdwars door. Wikkel om elk stukje ananas een plakje ham en maak dit vast met een cocktailprikker. Serveer zo snel mogelijk.

    Pluspunten

    • Gedroogde abrikozen zijn ideaal om bij de hand te hebben voor een gezonde maaltijd. Ze zijn van alle fruitsoorten een van de rijkste bronnen van ijzer en een redelijke bron van calcium. * • Kalkoenreepjes zijn een uitstekend vetarm alternatief voor bacon; 100 g bevat 1,6 g vet en 99 kcal, terwijl eenzelfde hoeveelheid bacon 21 g vet en 249 kcal bevat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren