Kokos meringue cake

    Kokos meringue cake

    33keer bewaard
    1uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere cake voor een picknick of bij de lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr suiker
    • 3 eierdooiers
    • 125 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 80 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • het wit van 3 eieren
    • 100 gr suiker
    • 125 gr geraspte kokosnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23 cm invetten.
    2. Klop boter, 100 gr ruwe rietsuiker en eierdooiers tot een luchtige mousse.
    3. Meel, bakpoeder en zout vermengen. Voeg afwisselend 2 delen meelmix, 1 deel melk en 1 deel vanille aan het botermengsel toe. Begin en eindig met het meelmengsel. Het beslag over de bakvorm verdelen.
    4. Voor de glazuur: het eiwit tot zachte pieken opkloppen. De resterende rietsuiker er geleidelijk door kloppen tot het eiwit stijf is. De kokosnoot erdoor roeren. Met een lepel over het beslag verdelen en zo glad mogelijk maken.
    5. Gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 05 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren