Krab-avocadosalade

    Krab-avocadosalade

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Vers krabbenvlees is een echte zomerse verleiding. Het heeft een volle smaak en past in een salade uitstekend bij knapperige schijfjes appel en taugé, stukjes rijpe avocado en bulgur met zijn nootachtige smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Bulgursalade
    • 200 g bulgur
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 3 el citroensap
    • 3 el fijngehakte verse peterselie
    • 1 el fijngesneden vers bieslook
    • 2 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
    • peper en zout
    • Krabsalade
    • 350 g vers wit krabbenvlees
    • 2 avocado's
    • 2 knapperige groene appels
    • 125 g taugé
    • 3 el mayonaise
    • 3 el magere yoghurt
    • 1 el citroensap
    • snufje cayennepeper
    • 2 kroppen bindsla, de blaadjes losgemaakt
    • 55 g walnoothelften, geroosterd en grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de bulgur in een grote steelpan met 1,3 liter koud water. Breng het aan de kook op een hoog vuur, temper dan het vuur en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de korrels zacht zijn. Laat ze uitlekken in een grote zeef en druk ze goed aan, zodat het teveel aan water eruit wordt gedrukt. Laat afkoelen.
    2. Meng de olie, het citroensap, de peterselie, het bieslook en de blokjes tomaat in een grote kom. Voeg de bulgur toe en meng goed. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Laat op kamertemperatuur rusten terwijl u de krabsalade maakt.
    3. Breek het krabbenvlees in stukken en verwijder stukjes schaal. Halveer en schil de stukjes avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in schijfjes en voeg ze met de taugé en de stukjes avocado toe aan de krab.
    4. Meng de mayonaise met de yoghurt tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg het citroensap en de cayennnepeper toe. Schep het mengsel op het krabbenmengsel en roer voorzichtig door elkaar.
    5. Schep de bulgursalade op een bord en schik de blaadjes bindsla erbovenop. Schep de krabsalade bovenop de sla en strooi tot slot de stukjes walnoot erover. Serveer meteen.

    Variaties en tips

    • Krab uit blik is een goed basisingrediënt voor salades. Gebruik 2 blikken, à circa 175 g, goed uitgelekt, in plaats van verse krab. * • Vervang de bulgur door 200 g basmatirijst. Kook de rijst 10-12 minuten in kokend water, of volg de instructies op de verpakking, tot hij gaar is. Laat uitlekken, spoel onder koud water en laat weer uitlekken, zodat hij droog is als u hem mengt met de dressing en de tomaten.

    Pluspunten

    • Hoewel yoghurt al eeuwenlang in het Midden- en Verre Oosten en in Oost-Europa wordt gebruikt omwille van zijn voedzame en geneeskrachtige eigenschappen, is het bij ons pas enkele tientallen jaren populair. Net als andere zuivelproducten is yoghurt een goede bron van calcium. Dat mineraal is vooral belangrijk vanwege zijn rol in het onderhouden van een gezond beendergestel, maar het is ook van groot belang voor de goede werking van spieren en zenuwen en voor de bloedstolling. * • Walnoten bevatten veel vetten, maar het gaat vooral om meervoudig onverzadigde vetzuren en niet om verzadigde vetzuren. Walnoten zijn een goede bron van de antioxidanten selenium, zink, koper en vitamine E.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, koper, niacine * ✓✓ B2, C, E, ijzer, kalium, zink * ✓ A, calcium, foliumzuur, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren