Kruidige drumsticks

    Kruidige drumsticks

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    U kunt deze kippenpootjes, bedekt met een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen, snel onder de grill bereiden. Serveer met rode bonen en heerlijke, kruidige Creoolse rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el bloem
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl gemalen zwarte peper
    • 1 tl knoflookpoeder
    • ½ tl geplette gedroogde chilipepers
    • 1 tl gedroogde tijm
    • snufje zout
    • 8 drumsticks, circa 675 g in totaal, zonder vel
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • takjes verse peterselie om te garneren
    • Creoolse rijst
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • 1 rode paprika, zonder zaden en zaadlijsten en in blokjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
    • 175 g langkorrelrijst
    • 600 ml groentebouillon
    • 1 blik rode kidneybonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de grill voor. Doe de bloem, het paprikapoeder, de peper, de knoflookpoeder, de chilipepers, de tijm en een snufje zout in een plastic zak en schud alles goed dooreen. Maak 2 sneetjes in elke drumstick en wrijf ze in met de olijfolie. Doe ze één voor één in de zak met het kruidenmengsel en schud er telkens mee, zodat ze er goed mee worden bedekt. Schud het teveel aan kruiden er weer af en leg ze dan onder de grill. Laat ze 20-25 minuten liggen, of tot ze goudbruin en volledig gaar zijn, en draai ze regelmatig om.
    2. Maak ondertussen de Creoolse rijst. Verhit de olie in een grote steelpan, voeg er de ui, de paprika en de selderij aan toe en laat 2 minuten stoven, of tot alles zacht is. Roer er de rijst door en voeg dan de bouillon en de kidneybonen toe. Breng aan de kook. Dek de pan dan af en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen, of tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst gaar is.
    3. Roer de fijngehakte peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst op 4 borden en leg er telkens 2 drumsticks bovenop. Serveer warm, gegarneerd met de takjes verse peterselie.

    Een variatie

    • U kunt ook 2 el tomatenketchup met 1 el sojasaus en 2 el zoete chilisaus mengen en daarmee de drumsticks inwrijven. Gril ze dan zoals in het hoofdrecept. Doe ondertussen 125 g bulgur in een vuurvaste schotel, giet er genoeg kokend water over om het te bedekken en laat 15-20 minuten weken. Knijp het teveel aan water er daarna uit en meng het met 1 blik kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt, ¼ komkommer, in blokjes gesneden, 2 fijngesneden tomaten, 2 el fijngehakte verse munt en 2 el fijngehakte peterselie. Voeg 1 el citroensap toe en 2 el olijfolie, extra vergine, en breng op smaak. Meng goed en serveer met de kippenpootjes.

    Pluspunten

    • Kip is een uitstekende bron van eiwit en levert ook veel B-vitaminen, vooral niacine. Het donkere kippenvlees bevat bijna tweemaal zoveel ijzer en zink als het witte vlees. Als u het vel verwijdert, bevat kip weinig vet en bovendien is het meeste vet onverzadigd. * • Selderij bevat een stof die hoge bloeddruk zou kunnen verlagen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, niacine, ijzer, selenium, zink * ✓ foliumzuur, calcium, kalium, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren