Lam met paprika en macaroni

    Lam met paprika en macaroni

    6keer bewaard
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Deze Italiaanse stoofpot is voor een speciaal familiefeest. U kunt u het van tevoren in de oven zetten, zodat u ondertussen nog andere dingen kunt doen. Maak u geen zorgen als u de tijd even uit het oog verliest, want dit gerecht smaakt alleen maar beter als het langer kookt. Serveer met knapperig ciabattabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 500 g magere lamsfilets van de nek, zonder vet en in plakjes gesneden
    • 250 g sjalotjes, gehalveerd of in vieren
    • 1 worteltje, in grote stukken gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in dikke schijven gesneden
    • 2 rode paprika's, zonder zaden en in grote stukken gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 blik tomaten, circa 400 g, fijngesneden
    • 200 ml droge witte wijn
    • sap van 1 citroen
    • 3 laurierblaadjes
    • 2 tl lichte basterdsuiker
    • 350 g macaroni
    • peper en zout
    • Om te garneren
    • fijngeraspte schil van 1 citroen
    • 4 el fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote vuurvaste schaal, voeg de plakjes lamsvlees toe en bak ze 5 minuten op een hoog vuur, of tot ze gelijkmatig zijn gebruind. Draai ze regelmatig om.
    2. Voeg de sjalotjes, het worteltje, de bleekselderij, de rode paprika's en de knoflook toe en bak ze 3-4 minuten of tot alles zacht is. Voeg de tomaten en hun sap, de wijn, het citroensap, de laurierblaadjes en de suiker toe en breng op smaak. Roer goed en breng aan de kook. Roer opnieuw. Dek de schotel af met een deksel, zet hem in de oven en laat 1¼ uur koken of tot het lamsvlees zacht is.
    3. Als het lamsvlees bijna gaar is, doet u de pasta in een grote pan met kokend water. Wanneer het water opnieuw kookt, laat u de pasta 10-12 minuten koken, of volg de instructies op de verpakking, tot hij beetgaar is. Laat hem uitlekken, voeg hem toe aan het vlees en breng op smaak. Serveer warm, gegarneerd met de fijngeraspte citroenschil en de fijngehakte peterselie.

    Pluspunten

    • Rode paprika's zijn een goede bron van vitamine C. Per 100 g bevatten ze tweemaal zoveel vitamine C als sinaasappelen. Ze bevatten ook veel carotenoïden en bioflavonoïden, twee antioxidanten die beschermen tegen hartziekten en kanker. * • Groenten bereid in een stoofpotje, nemen de smaak van de saus op. Stoofpotten zijn dan ook een hulpmiddel om kinderen groenten te leren eten. Eventueel kunt u het vlees met een schuimspaan uit de saus halen en de groenten met de saus pureren.

    Variaties en tips

    • Vervang de nekfilets door magere lamsbout of lamsschouder. * • Voor een Griekse lamsstoofpot met pasta bakt u 500 g lamsgehakt met 1 ui, in schijfjes gesneden, in een braadpan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken in een zeef. Doe het vlees en de ui in een grote pan. Voeg 2 theelepels geplette korianderzaden en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg 200 ml droge witte wijn, 300 ml lams- of groentebouillon en 2 eetlepels tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe. Voeg het sap van 1 citroen toe met de gekookte macaroni en breng op smaak. Serveer met 200 g gedopte, gekookte tuinbonen, gemengd met 2 eetlepels fijngehakte verse munt en 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie.

    Bevat per portie

    ✓✓✓A, B1, B6, B12, C, E, foliumzuur, niacine, zink * ✓✓ B2, ijzer, selenium * ✓ kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren