Cranberry-sinaasappel saus met cognac

    Cranberry-sinaasappel saus met cognac

    6keer bewaard
    25min


    133 personen hebben dit gemaakt

    Verse cranberry's gesudderd in sinaasappelsap, citroensap en cognac. Een heerlijke lichte zomersaus om bij geroosterd vlees of over sandwiches te eten die u van de restjes maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 eetlepels geraspte sinaasappelschil
    • 450 ml water
    • 400 gr suiker
    • 150 ml sinaasappelsap
    • 1 eetlepel citroensap
    • 350 gr cranberry's
    • 1 eetlepel cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een kleine, afgesloten pan op een middelhoog vuur sinaasappelrasp en water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 15 minuten laten sudderen. Sinaasappelrasp en 5 eetlepels vocht uitnemen en de rest afgieten.
    2. Aan het bewaarde vocht suiker, sinaasappelsap en citroensap toevoegen. Aan de kook brengen en in een open pan op laag vuur 3 minuten laten sudderen. Daarbij frequent roeren.
    3. Cranberry's toevoegen. Vuur matig hoog zetten en 10 minuten koken tot de cranberries gebarsten zijn en een lepeltje saus op een koud bord blijft liggen.
    4. Pan van het vuur halen en cognac erdoor roeren. Weckpotten tot 1 cm onder de rand volscheppen. Potten sluiten en gekoeld bewaren (maximaal 2 weken).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren