Romige pasta met gerookte zalm

    Romige pasta met gerookte zalm

    121keer bewaard
    30min


    121 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lichtere versie van pasta carbonara. Als u wel een baconsmaak wilt, maar niet de bacon zelf, dan is gerookte zalm een geweldig alternatief!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 eetlepels boter
    • 1/2 ui, zeer fijngesneden
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 2 theelepel knoflookpoeder
    • 500 ml magere melk
    • 60 gr geraspte pecorino romano
    • 150 gr diepvrieserwten, ontdooid en uitgelekt
    • 1 klein blikje champignons, uitgelekt
    • 300 gr gerookte zalm, in stukjes
    • 1 pak (500 gr) penne pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin de ui zacht laten worden. Bloem en knoflookpoeder erdoor roeren. Geleidelijk de melk erbij schenken. Tot net onder het kookpunt verwarmen en vervolgens geleidelijk de kaas erdoor roeren tot de saus glad is. Erwten en champignons erdoor roeren en op een lage vlam 4 minuten laten koken.
    3. De gerookte zalm erdoor scheppen en nogmaals 2 minuten laten koken. Serveren op de pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    tiatitia
    van
    27

    Heerlijk!! Al moet ik wel zeggen dat ik verse champignons heb gebruikt in plaats van uit blik. - 19 feb 2010

    tiatitia
    van
    25

    Hoeveelheden gewijzigd. ik heb verse champignons gebruikt, ipv uit blik. Veel lekkerder! - 19 feb 2010

    NeleSchoonheere
    1

    Heel smakelijk gerecht. Ik heb de champignons wel achterwege gelaten. - 06 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren