Minipannenkoekjes

    Minipannenkoekjes

    26keer bewaard
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Minipannenkoekjes zijn gemakkelijk te bereiden en ze kunnen als eenvoudig dessert dienen. Als u ze serveert met zachte roomkaas en zoete, sappige bessen, zijn ze werkelijk onweerstaanbaar.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 g zelfrijzende bloem
    • 2 tl basterdsuiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 el gesmolten boter
    • 150 ml halfvolle melk
    • 4 tl zonnebloemolie
    • Garnering
    • 100 g bosbessen
    • 1 tl vloeibare honing
    • 100 g frambozen
    • 200 g zachte roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een kom bloem en suiker vermengen. In het midden een kuiltje maken en daaraan ei, gesmolten boter en een beetje melk toevoegen. Langzaam roerend vermengen en vervolgens de rest van de melk geleidelijk toevoegen tot een dik, smeuïg beslag ontstaat.
    2. Een grote, diepe schotel op lage temperatuur in de oven verwarmen. De oven uitzetten en de schotel afdekken met een theedoek (dit is om straks de pannenkoekjes in warm te houden). Verhit een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur en vet deze in met 1 tl olie.
    3. Giet het beslag over de achterkant van een dessertlepel om mooie, cirkelvormige pannenkoekjes te vormen. Afhankelijk van de grootte van de pan kunt u 4-6 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Laat steeds zoveel ruimte vrij tussen de pannenkoekjes dat u ze gemakkelijk kunt omdraaien. Bak ze circa 2 minuten of tot ze stevig zijn en de luchtbelletjes die aan het oppervlak verschijnen, breken. De pannenkoekjes moeten van onderen goudbruin zijn.
    4. Draai de pannenkoekjes met behulp van een spatel om en bak ze nog 1-2 minuten of tot ze ook aan de andere kant goudbruin zijn. Leg ze in de voorverwarmde schotel, leg de theedoek erover en houd ze warm terwijl u de rest bakt. Vet de pan telkens in met 1 tl olie voor u de volgende pannenkoekjes bakt.
    5. Doe de bosbessen in een kom en roer er de honing door. Voeg de frambozen toe en maak het fruit fijn. Laat een paar vruchtjes heel. Serveer de pannenkoekjes op een stapeltje, samen met het fruit en de zachte roomkaas.

    Pluspunten

    • Zelfgemaakte pannenkoeken bevatten minder vet en suiker dan gekochte. Door ze te serveren met zachte roomkaas in plaats van boter, blijft het totale vetgehalte laag. * • Melk is een goede bron van calcium, dat essentieel is voor gezonde botten en tanden. Het bevat ook eiwitten, vitamine B2 en B12.

    Variaties en tips

    • U kunt de zachte roomkaas en het fijngemaakte fruit eventueel vervangen door een schepje magere yoghurt of slagroom en een beetje jam. * • Voor minipannenkoekjes met appel snijdt u 1 appel in fijne blokjes en roert u deze door het beslag, samen met een snufje gemalen kruidnagel. Serveer met gezeefd poedersuiker. * • Voor hartige pannenkoekjes met Parmezaanse kaas en kruiden vervangt u de basterdsuiker door 1 el fijngesneden vers bieslook, 1 el fijngehakte verse oregano en 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas. Serveer de minipannenkoekjes met een beetje zachte kaas en gehalveerde kerstomaten.

    Bevat per stuk

    ✓ B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    AylinAtaç
    1

    hoeveel pannekoeken worden dat in totaal ? - 16 mrt 2014

    van
    0

    wel een beetje simpel maar heerlijk - 01 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren