Mul uit de oven wordt hier geserveerd op een bedje van venkel en verse sinaasappel. Om tijd te besparen kunt u de visboer vragen of hij de vis al voor u wil schoonmaken. Serveer één pakketje per persoon, met daarbij nieuwe aardappels en wat gekookte sperziebonen.
• U kunt ook schelvispakketjes maken. Snijd daarvoor 2 pastinaken en 2 wortels in de lengte in dunne reepjes met behulp van een dunschiller. Snijd 2 stengels prei op dezelfde manier in dunne reepjes. Verhit 30 g boter in een braadpan, voeg de groenten toe en 1 flinke uitgeperste teen knoflook, en laat 3-4 minuten stoven, of tot alles zacht is. Breng op smaak en schep alles in het midden van de stukken bakpapier. Leg boven op de groenten een stuk schelvisfilet zonder vel (circa 150 g elk) en giet er het sap van ½ citroen over. Leg op elk stuk vis 10 g boter en sluit de pakketjes. Laat 15 minuten bakken, of tot de vis gaar is. * • Vervang de mullen door 4 stukken zalm van circa 150 g per stuk.
• Mullen hebben stevig vlees dat qua smaak doet denken aan schelpdieren. Ze bevatten veel selenium en kalium. * • Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C. Eén sinaasappel levert ongeveer tweemaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine. Ze bevatten ook bio-actieve stoffen die het bloed helpen verdunnen en het cholesterolniveau verlagen, wat de kans op beroerten en hartaanvallen verkleint.
✓✓✓ B12, C, selenium * ✓✓ B6, kalium * ✓ B1, E, foliumzuur, niacine, calcium, ijzer, koper