Mulpakketjes met sinaasappel

  30 minuten

  Mul uit de oven wordt hier geserveerd op een bedje van venkel en verse sinaasappel. Om tijd te besparen kunt u de visboer vragen of hij de vis al voor u wil schoonmaken. Serveer één pakketje per persoon, met daarbij nieuwe aardappels en wat gekookte sperziebonen.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 2 grote venkelknollen, gehalveerd en in dunne schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 8 lente-uien, in stukken van 2,5 cm
  • 3 kleine sinaasappels
  • 4 mullen, circa 200 g elk, schoongemaakt en desgewenst zonder de koppen
  • peper en zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. In een steelpannetje olie verhitten en daaraan venkel, knoflook en lenteui toevoegen. Op middelhoog vuur 5 minuten laten stoven tot de groenten zacht zijn.
  2. Intussen 1 sinaasappel persen. Boven een kom schil en witte kern van de overige sinaasappels verwijderen, en het sap daarbij opvangen. Met een scherp mesje het vruchtvlees van de vliesjes lossnijden. Het venkelmengsel en de stukjes sinaasappel voer 4 stukken bakpapier verdelen. 3-4 keer aan beide kanten op de vis kloppen en deze vervolgens boven op de groenten en fruit leggen. Besprenkelen met sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vouw het papier rond de vissen en maak er mooie pakketjes van. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in 12-15 minuten gaar. Leg de pakketjes dan elk op een bord en open ze pas aan tafel.

  Variaties en tips

  • U kunt ook schelvispakketjes maken. Snijd daarvoor 2 pastinaken en 2 wortels in de lengte in dunne reepjes met behulp van een dunschiller. Snijd 2 stengels prei op dezelfde manier in dunne reepjes. Verhit 30 g boter in een braadpan, voeg de groenten toe en 1 flinke uitgeperste teen knoflook, en laat 3-4 minuten stoven, of tot alles zacht is. Breng op smaak en schep alles in het midden van de stukken bakpapier. Leg boven op de groenten een stuk schelvisfilet zonder vel (circa 150 g elk) en giet er het sap van ½ citroen over. Leg op elk stuk vis 10 g boter en sluit de pakketjes. Laat 15 minuten bakken, of tot de vis gaar is. * • Vervang de mullen door 4 stukken zalm van circa 150 g per stuk.

  Pluspunten

  • Mullen hebben stevig vlees dat qua smaak doet denken aan schelpdieren. Ze bevatten veel selenium en kalium. * • Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C. Eén sinaasappel levert ongeveer tweemaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine. Ze bevatten ook bio-actieve stoffen die het bloed helpen verdunnen en het cholesterolniveau verlagen, wat de kans op beroerten en hartaanvallen verkleint.

  Bevat per portie

  ✓✓✓ B12, C, selenium * ✓✓ B6, kalium * ✓ B1, E, foliumzuur, niacine, calcium, ijzer, koper

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)