Naanbrood met linzenkaviaar

    Naanbrood met linzenkaviaar

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Yoghurt met knoflook en munt, in combinatie met rauwe groenten en eiwitrijke linzen, is heerlijk op warm naanbrood. Geef het geheel als laatste een fris tintje door te garneren met koriander- en muntblaadjes en zorg voor extra structuur en smaak met een beetje chutney of ingemaakte limoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de linzenkaviaar
    • 350 g magere yoghurt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blik linzen, circa 350 g, uitgelekt
    • ½ komkommer, fijngesneden
    • ½ groene paprika, in kleine blokjes
    • 1 rijpe tomaat, fijngesneden
    • 1 el verse munt, fijngehakt
    • ¼ tl gemalen komijn, of naar wens
    • een flinke snuf kerriepoeder
    • sap van ½ citroen
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • zout en cayennepeper
    • Om te serveren
    • 4 naanbroodjes, in stukken gesneden
    • blaadjes van 3-4 takjes verse munt
    • 3 el vers korianderblad
    • enkele blaadjes rucola
    • 2 wortels, geraspt
    • 2 el chutney naar keuze of ingemaakte limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de grill voor. Meng alle ingrediënten voor de linzenkaviaar en breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper.
    2. Besprenkel de naanbroden met water, leg ze onder de grill en laat ze aan elke kant 1 minuut bruinen. Leg ze op aparte borden.
    3. Schep de linzenkaviaar op de warme stukken brood en bestrooi ze met vers muntblad, vers korianderblad, rucola en geraspte wortel. Serveer onmiddellijk, desgewenst met de chutney of de ingemaakte limoen erbij.

    Variaties en tips

    • Zorg dat u voorgekookte linzen in uw diepvries hebt. U kunt deze snack dan maken wanneer u maar wilt. Linzen ontdooien snel, vooral als u ze even in de magnetron legt, op een zacht pitje zet of gewoon op kamertemperatuur laat liggen. * • Vervang de geraspte wortels door 100 g fijngesneden rodekool. * • U kunt ook naanbrood met kikkererwten en spinazie maken. Maak de ‘kaviaar’ dan met 1 blik (circa 400 g) kikkererwten, uitgelekt, in plaats van de linzen, en laat de komkommer, de groene paprika en de tomaten weg. Stoom of kook 225 g spinazie gedurende 3 minuten, of warm vooraf bereide spinazie op in de magnetron. Knijp droog en hak fijn. Verdeel de spinazie over de naanbroden, schep er enkele lepels kikkererwtenkaviaar op en garneer de broodjes met munt, koriander en rucola. Serveer met enkele partjes citroen om erover uit te knijpen. * • Vul pitabrood met de linzen- of kikkererwtenkaviaar. Warm 4 pitabroodjes op in een toaster of onder de grill tot ze wat opzwellen en snijd ze open. Vul ze met de kaviaar en voeg een beetje geraspte wortels of rodekool en een schepje chutney of ingemaakte limoen toe.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C * ✓✓ B1, B2, B6, foliumzuur, calcium, ijzer, koper, selenium, zink * ✓ B12, E, kalium

    Pluspunten

    • Net zoals alle bonen en peulvruchten zijn linzen een goede bron van oplosbare voedingsvezels. Deze helpen de hoeveelheid cholesterol in uw bloed te verlagen. Linzen hoeven vooraf geen nacht te weken, en zijn in 20 minuten gaar. Als u niet zoveel tijd hebt, zijn linzen uit blik een goede oplossing. Bovendien bevatten die nog evenveel voedingsvezels. * • Yoghurt is een goede bron van calcium, fosfor en vitamine B2 en B12. * • Dankzij de grote hoeveelheden bètacaroteen en andere carotenoïden die ze bevatten, zijn wortels een goede bron van vitamine A. Daarnaast bevatten ze ook vitamine C, niacine en een beetje vitamine E.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren