Paella met garnalen en mul

    Paella met garnalen en mul

    1keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze populaire Spaanse klassieker is altijd een succes bij liefhebbers van zeevruchten. In deze versie worden kleurrijke rode en gele paprika, groene asperges en erwten gecombineerd met grote, sappige steurgarnalen en beetgrote stukjes mul. Serveren met een groene salade en u heeft een onvergetelijke Mediterrane maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 1 grote ui, grofgesneden
    • flinke snuf saffraandraden
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en grofgesneden
    • 1 gele paprika, zaad verwijderd en grofgesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 250 g langkorrelige zilvervliesrijst
    • 100 ml droge witte wijn
    • 350 ml hete visbouillon, of naar behoefte
    • 3-4 takjes verse rozemarijn
    • peper en zout
    • 2 mullen van ong. 175 g per stuk, schoongemaakt
    • 125 g groene asperges, overlangs gehalveerd
    • 125 g diepvrieserwten
    • 200 g gekookte gepelde tijgergarnalen
    • partjes citroen om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote, diepe braadpan de olie verhitten en daarin de ui 5 minuten zachtjes laten bakken tot deze gaar is. Intussen de saffraandraden in 2 eetlepels kokend water weken.
    2. Paprika en knoflook aan de pan toevoegen en 3-4 minuten meebakken. Rijst, wijn, bouillon, saffraanmengsel, rozemarijn en peper en zout toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur zacht zetten en 25 minuten laten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Eventueel meer bouillon toevoegen als dit geabsorbeerd is voordat de rijst gaar is.
    3. Intussen de grill voorverwarmen. De mul in een diepe, vuurvaste schaal leggen en ong. 6 minuten per kant grillen. Prik met een mes naast een graat om te zien of de vis gaar is. Het vlees moet gemakkelijk loskomen. Snijd de kop en de staart eraf, verwijder de graten en snijd het vlees (met het vel) in beetgrote stukken.
    4. Asperges en erwten aan de rijst toevoegen en goed mengen. Afgedekt nog 5 minuten laten koken zodat de bouillon helemaal door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Garnalen en mul toevoegen en voorzichtig door de rijst scheppen. Afdekken en 4-5 minuten zachtjes laten koken zodat alles goed warm wordt. Serveren met partjes citroen.

    Pluspunten

    • Mul heeft mager, stevig vlees met een smaak die doet denken aan schaaldieren in plaats van witte vis. Het is een goede bron van selenium, een mineraal met antioxidante eigenschappen. * • Garnalen bevatten redelijke hoeveelheden verschillende B-vitaminen, vooral vitamine B12, dat essentieel is voor gezond bloed en een gezond zenuwstelsel. * • Verse erwten zijn slechts korte tijd verkrijgbaar, maar erwten uit de diepvries zijn er het hele jaar door. Ze hebben dezelfde voedingswaarde als u ze niet te lang laat koken.

    Een variatie

    • Voor gesmoorde rijst met mosselen schraapt u 1 kg mosselen onder koud stromend water en verwijdert u de open mosselen die niet sluiten als u er tegen tikt. Doe de mosselen in een grote pan met 90 ml witte wijn, 1 fijngesneden ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook en een handvol takjes peterselie. Dek af en laat 3-4 minuten op een hoog vuur koken tot de schelpen openen. Schud vaak met de pan. Haal de meeste mosselen uit hun schelp. Zeef de kookvloeistof en vul met vis- of groentebouillon aan tot 750 ml. Sauteer 2 fijngesneden stengels prei (alleen het witte deel) en 2 uitgeperste teentjes knoflook in 1 eetlepel extra vergine olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg 250 g witte langkorrelige rijst en dan de bouillon met 2 laurierblaadjes en 2 takjes verse tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, temper het vuur, dek af en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de rijst net gaar is. Voeg 1 blik artisjokbodems, circa 400 g, uitgelekt en in plakken, en 125 g doperwten uit de diepvries toe en laat nog 5 minuten afgedekt koken. Voeg de mosselen, 50 g fijngesneden waterkers en 3 eetlepels fijngehakte peterselie toe en verhit. Garneren met mosselen in de schelp en partjes citroen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C, koper, selenium * ✓✓ A, B1, B6, foliumzuur, niacine, zink * ✓ E, calcium, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren