Pastastoofschotel met rundvlees

    Pastastoofschotel met rundvlees

    5keer bewaard
    1uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dunne pastaspiraaltjes, fusilli genaamd, smaken heerlijk bij een stoofschotel van rundvlees en groenten. De gedroogde pasta wordt pas helemaal aan het einde van de bereidingstijd toegevoegd, zodat hij al dente blijft en de smaken van vlees, groenten en oregano in deze rijke stoofschotel toch voldoende opneemt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 350 g magere runderbraadlappen, in blokjes van 1 cm
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 blik fijngesneden tomaten, circa 400 g
    • 2 el tomatenpuree
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 liter runder- of groentebouillon
    • 3 flinke worteltjes, in plakjes
    • 4 stengels bleekselderij, in plakjes
    • 1 kleine koolraap, circa 400 g, fijngesneden
    • 225 g fusilli (pastaspiraaltjes)
    • 1 el fijngehakte verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. In een grote vuurvaste pan de olie verhitten en hierin het rundvlees aan alle kanten onder regelmatig roeren aanbraden. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan.
    2. Ui toevoegen en in ong. 5 minuten zacht bakken, daarbij regelmatig roeren. Tomaten inclusief sap, tomatenpuree, knoflook en 600 ml bouillon toevoegen. Goed roeren en aan de kook brengen.
    3. Het rundvlees weer in de pan doen, worteltjes, bleekselderij en koolraap toevoegen en op smaak brengen. De pan afdekken en 1 uur zachtjes laten sudderen tot het vlees mals is.
    4. Pasta en oregano samen met de 'rest van de bouillon toevoegen. Net aan de kook brengen, het vuur lager zetten en de schotel afdekken. 20-25 minuten laten sudderen tot de pasta gaar is en vervolgens direct serveren.

    Variaties en tips

    • Voor een Mediterrane versie vervangt u worteltjes en koolraap door 1 rode paprika en 1 gele of groene paprika, zaad verwijderd en fijngesneden. Voeg de paprika's met de ui toe. Voeg tevens 175 g champignons aan de pasta toe. * • Vervang het rundvlees door hertenvlees en gebruik bospeentjes en rapen in plaats van plakjes wortel en fijngesneden koolraap.

    Pluspunten

    • Rundvlees is een uitstekende bron van ijzer en zink. IJzer uit rood vlees wordt makkelijker door het lichaam opgenomen dan ijzer uit een plantaardige bron. * • Koolraap behoort tot de kruisbloemige groenten, die een belangrijke rol spelen in de preventie van kanker. * • Door pasta en zetmeelrijke knolgroenten toe te voegen aan een vleesschotel, verhoogt u de hoeveelheid voedingsvezels en koolhydraten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C, niacine * ✓✓ B1, B6, ijzer, kalium, koper, zink * ✓ B2, foliumzuur, calcium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren