Penne rigati met sesam-sinaasappeldressing

    Penne rigati met sesam-sinaasappeldressing

    Voeg toe aan favorieten!
    32min


    Maak dit als eerste!

    Deze verse pastasalade is ideaal bij geroosterde kip of stevige vis, zoals verse tonijn of zwaardvis. Het is een gezond alternatief voor noedels gemengd met olie of boter en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g penne rigati (geribbelde penne)
    • 2 grote sinaasappels
    • 6 lente-uitjes, in korte, fijne reepjes
    • 50 g taugé
    • 2 el sesamzaad, geroosterd
    • Voor de dressing
    • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
    • 1 el sesamolie van geroosterd sesamzaad
    • 2 el lichte sojasaus
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 el fijngeraspte verse gember
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Kook de pasta in 10-12 minuten in kokend water al dente (of volgens de gebruiksaanwijzing)
    2. Schil de sinaasappels terwijl de pasta kookt. Verwijder alle witte vliezen. Houd de sinaasappels boven een kom om de sappen op te vangen en snijd de partjes los van de vliesjes. Leg de partjes apart en bewaar het sap in de kom.
    3. Leg de reepjes lente-ui in een kom koud water en zet ze opzij tot ze gaan krullen.
    4. Voeg voor de dressing de sinaasappelschil en het sap toe aan de kom met het bewaarde sap. Voeg daaraan sesamolie, sojasaus, knoflook en geraspte verse gember toe. Op smaak brengen en voorzichtig mengen.
    5. Laat de pasta uitlekken en voeg hem toe aan de dressing. Meng goed, dek af en zet opzij om af te koelen.
    6. Laat de lente-uitjes net voor serveren goed uitlekken. Bewaar er een paar ter garnering en voeg de rest toe aan de salade, samen met de partjes sinaasappel, de taugé en het geroosterde sesamzaad. Meng de ingrediënten voorzichtig en serveer de salade meteen, bestrooid met de apart gehouden lente-uitjes.

    Variaties en tips

    • Vervang de penne door Japanse sobanoedels, gemaakt van boekweitbloem, en kook ze 5-7 minuten. Gebruik zonnebloemolie in de dressing in plaats van sesamolie en laat het sesamzaad weg. Voeg 1 eetlepel Thaise rode kerriepasta toe in plaats van gember. Voeg samen met de sinaasappel 2 eetlepels fijngehakte verse koriander toe.* • Om de hoeveelheid groenten te verhogen, kunt u ½ venkelknol fijnsnijden en aan de salade toevoegen. Garneer met het dunne groen van de venkel.

    Pluspunten

    • Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C. Slechts 1 sinaasappel levert meer dan tweemaal de ADH vitamine C. Een recente studie toont aan dat er een verband is tussen regelmatige opname van vitamine C en een goede werking van de hersenen bij oudere mensen. Mensen die regelmatig voedsel eten dat rijk is aan vitamine C, zouden minder kans hebben op een beroerte. * • Sinaasappels en andere citrusvruchten bevatten ook coumarinen, stoffen die het bloed verdunnen en zo beroertes en hartaanvallen voorkomen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ koper * ✓ B1, foliumzuur, niacine, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren