Perzik met cottage cheese

    Perzik met cottage cheese

    4keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze heerlijke frisse salade combineert zoete perzik en knapperige, groene groenten met een ruime portie romige cottage cheese. Het gerecht is net zo snel en eenvoudig te bereiden als een broodje gezond. Serveren met warm brood met zonnebloem-, pompoenpitten of walnoot als een evenwichtige lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g diepvriestuinbonen
    • 175 g peultjes, gehalveerd
    • 100 g rucola
    • 50 g veldsla
    • 4 rijpe perziken, zonder pit en in dunne schijfjes
    • 450 g cottage cheese (Hüttenkäse)
    • 4 el geroosterde amandelschilfers
    • cayennepeper
    • takjes verse dille om te garneren
    • Voor de honing-dilledressing
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • 1 tl grove of dijonmosterd
    • 2 tl vloeibare honing
    • 2 el verse dille, fijngehakt
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de tuinbonen in een steelpan kokend water 4 minuten koken. Peultjes toevoegen en nogmaals 1 minuut laten koken. Laat de groenten uitlekken in een zeef en onder koud stromend water afkoelen.
    2. Maak de dressing door de olie, geraspte citroenschil en citroensap, mosterd, honing, fijngehakte dille en peper en zout naar wens in een kom te vermengen. Peultjes, tuinbonen, rucola en veldsla toevoegen en goed met de dressing vermengen.
    3. Verdeel de groenten met dressing over 4 borden. Leg er de schijfjes perzik op en schep daarop de cottage cheese. Bestrooi met amandelschilfers en een beetje cayennepeper. Garneer met takjes dille en serveer.

    Variaties en tips

    • Voor perziken met kwark laat u de cottage cheese en de dressing weg en mengt u 350 g kwark met het sap van 1 limoen, 1 uitgeperst knoflookteentje en 3 el fijngehakte verse koriander. Meng met de groenten en leg de perziken er bovenop. * • Voor een mango-ricottasalade vervangt u de perziken door 1 grote mango, geschild, zonder pit en in schijfjes gesneden, en de cottage cheese door ricotta. Blancheer de peultjes zoals in het hoofdrecept en vermeng ze met 85 g waterkers en 3 kleine stronkjes witlof, in dikke stukken gesneden. Maak een dressing met de geraspte schil en het sap van 2 limoenen en 3 el fijngehakte verse koriander. Werk af met 30 g grofgehakte, geroosterde hazelnoten in plaats van amandelen. * • Om het vetgehalte van het gerecht te beperken gebruikt u vetarme cottage cheese. Die bevat slechts 1,4 g vet en 78 kcal per 100 g, terwijl gewone cottage cheese 3,9 g vet en 98 kcal per 100 g bevat. * • Gebruik 4 hardgekookte eieren, in partjes gesneden, in plaats van cottage cheese.

    Pluspunten

    • Behalve eiwit en calcium levert cottage cheese ook redelijke hoeveelheden vitamine B2 en vitamine B12. * • Tuinbonen bevatten veel oplosbare voedingsvezels die het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen. Ze bevatten ook eiwitten en bètacaroteen, en een beetje vitamine C, vitamine E, niacine en ijzer. Een portie tuinbonen van 100 g levert meer dan een kwart van de ADH van fosfor, dat we nodig hebben voor een gezond beendergestel en gezonde tanden. * • Verse perziken zijn een goede bron van vitamine C en leveren ook bètacaroteen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B2, C, E * ✓✓ calcium, zink * ✓ ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren