Pikante pasta-tonijnsalade

    Pikante pasta-tonijnsalade

    16keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    De dressing voor deze eenvoudige, kleurrijke salade heeft een zoetzure smaak die uitstekend past bij de smaak van gekookte courgette, tonijn, tomaten en beetgare pasta. Serveer de salade bij voorkeur koel, niet ijskoud, maar ook warm smaakt hij goed. Serveer er kleine pitabroodjes bij om in de saus te dopen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g gebogen of spiraalvormige pasta, zoals cavatappi, fusilli, rotini, of andere vormen
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 courgettes, in dunne schijfjes gesneden
    • 2 tl fijne suiker
    • 2 el rode pesto
    • 1 el witte- of rodewijnazijn
    • 2 el kappertjes
    • 6 tomaten, zonder schil, gehalveerd en in dunne partjes
    • 1 blik tonijn op eigen vocht, circa 200 g, uitgelekt en grof verdeeld
    • 6 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
    • verse peterselie ter garnering (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een pan kokend water de pasta in 10-12 minuten al dente koken (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken, afspoelen met koud water en nogmaals goed laten uitlekken.
    2. Terwijl de pasta kookt de helft van de olie in een pan verhitten en daarin ui en knoflook onder frequent roeren 3 minuten bakken. Courgette en de rest van de olie toevoegen en onder af en toe roeren 3 minuten bakken. Suiker, rode pesto, azijn en kappertjes toevoegen, enkele seconden verhitten en al roerend alle ingrediënten goed vermengen. Tomaten toevoegen, het mengsel in een grote schaal scheppen en apart zetten om te laten afkoelen.
    3. De uitgelekte pasta in de schaal met groenten scheppen en vervolgens voorzichtig tonijn en zwarte olijven erdoor scheppen. Verdeel de salade over 4 borden of schep hem in een grote schaal. Naar wens serveren met enkele blaadjes peterselie.

    Variaties en tips

    • Voor meer voedingsvezels en een meer voedzame maaltijd, kunt u 1 blik kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt, toevoegen aan de pasta. Voor een vegetarisch gerecht kunt u de tonijn achterwege laten. * • U kunt de tonijn vervangen door ansjovis uit blik. Laat 1 blik ansjovis, circa 50 g, uitlekken en gebruik deze olie (ipv olijfolie) voor het bakken van de ingrediënten in stap 1. * • Vervang de courgettes in het gerecht door 225 g kleine patissons. Maak ze schoon en snijd ze in kleine stukjes.

    Pluspunten

    • Door een blik tonijn op eigen vocht of water te gebruiken in plaats van tonijn in olie, houdt u het vetgehalte van het gerecht laag. * • Tomaten en courgettes zorgen ervoor dat deze eenvoudige salade een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C levert.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C, selenium * ✓✓ A * ✓ B1, E, foliumzuur, niacine, kalium, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren