De beste steak

    De beste steak

    24keer bewaard
    30min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Een malse, smaakvolle steak zoals je die in restaurants vindt. Serveren met gesauteerde champignons en een puree van knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 (175 gr) rib-eye steak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 takjes verse rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De barbecue (of grill) goed heet laten worden.
    2. De steaks licht met olie insmeren (om te voorkomen dat ze aan het bakrooster plakken). Op smaak brengen met zout en peper. Vervolgens beide kanten insmeren met knoflook en 15 minuten laten intrekken.
    3. De steaks op de voorverwarmde barbecue dichtschroeien en direct (na 30 seconden) omdraaien. Takjes verse rozemarijn erop leggen. 7 minuten per kant grillen, of tot gewenste gaarheid. Vergeet niet de takjes rozemarijn voor het omdraaien te verwijderen en later weer terug te leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    guus
    van
    4

    eenvoudig om te maken en erg lekker! - 28 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren