Rarebit met kaas en ui

    Rarebit met kaas en ui

    16keer bewaard
    23min


    Maak dit als eerste!

    De rarebit is een specialiteit uit Wales van toast met gesmolten kaas, waar oneindig veel varianten van bestaan. Deze rarebit krijgt zijn heerlijke volle smaak van de rijpe cheddar en een pittig accent van rode ui. Een salade van spinazie, appel en bleekselderij smaakt hier perfect bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 90 ml halfvolle melk
    • ½ tl mosterdpoeder
    • 125 g Farmhouse cheddar of belegen boerenkaas, geraspt
    • 40 g vers volkorenbroodkruim
    • 4 dikke sneden volkorenbrood à circa 45 g
    • 1 kleine rode ui, in dunne reepjes
    • Voor de salade van jonge spinazie, appel en bleekselderij
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 el walnotenolie of hazelnotenolie
    • 2 tl rodewijnazijn
    • 2 tl maanzaad
    • 200 g jonge spinazie
    • 2 handappels met rode schil, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:23min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Doe melk, mosterdpoeder en kaas in een kleine koekenpan met dikke bodem en roer alles op een matig vuur, totdat de kaas gesmolten en het mengsel smeuïg is. Neem de pan van het vuur en roer het broodkruim erdoor. Laat dit 3-4 minuten afkoelen, roer daarbij af en toe, tot een ingedikt, smeerbaar mengsel is ontstaan.
    2. Verdeel ondertussen het brood over een grillbakplaat en rooster het onder de grill.
    3. Maak tijdens het roosteren van het brood de salade. Doe zonnebloemolie, walnoten- of hazelnotenolie, rodewijnazijn en maanzaad in een slakom en voeg peper en zout naar smaak toe. Goed roeren. Voeg spinazie, appel en bleekselderij toe, maar meng die er nog niet door.
    4. Beleg het brood met de rode ui, schep er dan het kaasmengsel over en verdeel dit over het brood zodat het volledig bedekt is. Plaats het 2-3 minuten onder de gril totdat het kaasmengsel goudbruin is en blaasjes vertoont. Meng de salade en serveer hem bij de rarebits.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, E, calcium * ✓✓ foliumzuur, niacine, selenium, zink * ✓ B1, B2, B6, B12, ijzer, kalium, koper

    Variaties en tips

    • Gebruik voor een rarebit met tomaat 4 stevige, rijpe, in dunne plakjes gesneden tomaten in plaats van de rode ui. Vervang mosterdpoeder door een scheutje worcestersaus. * • Maak een rarebit met gorgonzola en peer. Vervang de cheddar door 50 g gorgonzola en gebruik 2 tl grove mosterd in plaats van mosterdpoeder. Snijd 1 grote stevige, maar rijpe handpeer in dunne plakjes en leg deze in plaats van de rode ui op het brood. Serveren met een knapperige salade. Vermeng hiervoor 2 el zonnebloemolie met 2 el sinaasappelsap, zout en peper naar smaak, en schep dit door 1 flinke bos waterkers, 85 g taugé en 85 g gehalveerde kerstomaatjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren