Rauwkost met drie dipsauzen

    Rauwkost met drie dipsauzen

    83keer bewaard
    32min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Rauwkost, in staafjes of stukjes, mag wel de kampioen der gezonde gerechten worden genoemd. Lekkerder, en net zo gezond, is rauwkost met een slank dipsausje. U kunt het als feestelijk hapje of voorgerecht serveren, maar ook als lichte lunch voor 4 personen. Geef er eventueel fruit en warm pitabrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de pesto-yoghurtdip
    • 50 g verse basilicumblaadjes
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 el pijnboompitten
    • 250 g magere biogarde
    • Voor de verse kruidendip
    • 175 g kwark
    • 1 lente-uitje, fijngesneden
    • 2 el fijngesneden peterselie
    • 1 el fijngesneden verse bieslook
    • 1 tl dragonazijn
    • Voor de Italiaanse tomatendip
    • 50 g zongedroogde tomaten
    • 85 g cottage cheese
    • 85 g magere yoghurt
    • 30 g verse basilicumblaadjes
    • zout en peper
    • Om te serveren
    • 450 g gemengde rauwe groenten, zoals jonge worteltjes, courgette, jonge suikermaïs (1 minuut in kokend water geblancheerd), sperziebonen (1 minuut geblancheerd), reepjes paprika, blaadjes witlof en broccoliroosjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:32min 

    1. De pesto-yoghurtdip: maak met stamper en vijzel een pasta van basilicum, knoflook en pijnboompitten. Schep de biogarde er lepel voor lepel door tot alles goed is gemengd. Breng op smaak. U kunt ook alle ingrediënten pureren in een keukenmachine of mixer. Schep de saus in een kom, dek hem af en zet koel weg.
    2. De verse kruidendip: doe alle ingrediënten in een kom en roer tot alles goed is gemengd. Dek de kom af en zet deze koel weg.
    3. De Italiaanse tomatendip: doe de zongedroogde tomaten in een vuurvaste kom en giet er kokend water over tot ze helemaal onderstaan. Laat circa 30 minuten weken of tot de tomaten zacht zijn. Laat ze goed uitlekken, dep ze droog en hak ze heel fijn.
    4. Pureer de cottage cheese met de yoghurt in een keukenmachine, of wrijf de cottage cheese door een zeef en voeg de yoghurt toe. Schep in een kom en roer er de tomaten door. Dek af en zet koel weg.
    5. Vlak voor het serveren roert u de gescheurde basilicumblaadjes door de saus en brengt hem op smaak met zout en peper.
    6. Serveer de dipsauzen op een grote schotel met de rauwkost eromheen geschikt.

    Variaties en tips

    • Er zijn nog veel meer groenten geschikt om bij deze sauzen te serveren. Probeer bijvoorbeeld stukjes bleekselderij, reepjes komkommer, hele radijzen, kerstomaten, kleine roosjes bloemkool (rauw of kort gekookt) en jonge, nieuwe aardappels (even gekookt zodat ze zacht zijn).

    Pluspunten

    • Pijnboompitten bevatten heel wat verschillende mineralen: magnesium, kalium, ijzer, zink en koper. * • Alledaagse producten zoals yoghurt, kwark en cottage cheese zijn goede bronnen van calcium. Dit mineraal is onmisbaar voor gezonde botten en tanden, waarin 99% van de calcium in ons lichaam is opgeslagen.

    Bevat per portie (alleen de 3 sauzen)

    ✓✓ B12, E * ✓ B2, calcium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren