Salade van gebraden paprika

    Salade van gebraden paprika

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Deze kleurrijke salade past uitstekend bij zeevruchten, kip of lamsvlees, maar u kunt de salade ook serveren als onderdeel van een waaier aan mediterrane voorgerechten, met ciabatta of stokbrood. Paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C, die voor het grootste deel behouden blijft tijdens het braden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote rode paprika's
    • 2 grote gele of oranje paprika's
    • 2 grote groene paprika's
    • 2½ el extra vergine olijfolie
    • 2 tl balsamico
    • 1 klein knoflookteentje, heel fijngesneden of uitgeperst
    • peper en zout
    • Ter garnering
    • 12 zwarte olijven, zonder pit
    • een handje kleine verse blaadjes basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Smeer de paprika's in met 1 el olijfolie en schik ze in een diepe braadschotel. Laat ze circa 35 minuten braden tot de schil van de paprika's gelijkmatig is verkleurd. Draai ze drie- of viermaal om. Doe de paprika's vervolgens in een plastic zak en laat ze afkoelen tot u ze vast kunt pakken.
    2. Verwijder de schil boven een kom, zodat u het sap opvangt. Snijd de paprika's door en verwijder zaad en zaadlijsten (verwijder eventuele zaden uit het sap). Snijd de paprika's in repen.
    3. Meet 1½ el van het paprikasap af in een kleine kom (gooi de rest weg). Voeg azijn, knoflook en peper en zout naar smaak toe en voeg de resterende 1½ el olijfolie toe.
    4. Schik de paprika's op een schotel of op individuele borden. Besprenkel elke portie met de dressing en garneer met de olijven en blaadjes basilicum.

    Variaties en tips voor paprikasalades

    • Voor een salade van gebraden rode paprika en ui voor 4 personen snijdt u 4 rode paprika's in vieren en verwijdert u het zaad. Doe ze in een braadschotel met 4 kleine rode uien, in vieren gesneden. Besprenkel met 1½ el extra vergine olijfolie en breng op smaak. Braad ze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C/gasstand 6 tot ze zacht en aan de randen bruin zijn. Draai ze eenmaal om. Laat de paprika's afkoelen en schil ze boven de schotel als u dat wenst. Meng 2 tl citroensap met 1½ el extra vergine olijfolie en breng op smaak. Voeg 125 g rucola of gemengde rode slablaadjes toe en meng alles door elkaar. Schep de paprika's en de uien erop en besprenkel met het kookvocht. * • Voor een oosterse salade van paprika's en paksoi voor 4 personen verwijdert u het zaad van 2 rode paprika's (of 1 rode en 1 gele) en snijdt u ze in schijfjes. Meng in een kom met 150 g gescheurde paksoi. Meng voor de dressing 1 el rijstazijn, 1 tl geroosterde sesamolie, 2 tl arachideolie en 1 tl sojasaus. Besprenkel de groenten met de dressing en meng. Bestrooi met 2 el geroosterd sesamzaad en serveer.

    Pluspunten

    • Kruidengenezers bevelen basilicum aan als een natuurlijk kalmeermiddel. Het zou ook de spijsvertering helpen en maagkrampen en hoofdpijn bij een verkoudheid verlichten. * • Olijven zijn een bron van vitamine E, maar worden over het algemeen in te kleine hoeveelheden gegeten om een waardevolle bijdrage te leveren aan de voeding.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, C, E, niacine * ✓✓ foliumzuur

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren