Salade van penne met bresaola en zwarte olijven

    Salade van penne met bresaola en zwarte olijven

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met basilicum, rucola, paprika, olijven en tomaten geeft u deze salade een zomers, mediterraans tintje. Het is een voedzame hoofdmaaltijd dankzij de grote hoeveelheid zetmeelrijke koolhydraten en voldoende eiwitten uit de bresaola; Italiaans gedroogd rundvlees. Om het helemaal af te maken serveert u het met ciabattabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g penne of andere pasta
    • 1 rode paprika, overlangs doorgesneden en zaad verwijderd
    • 100 g bresaola, in dunne reepjes gesneden
    • 1 blik ontpitte zwarte olijven in pekel, circa 175 g, uitgelekt, gespoeld en in plakjes gesneden
    • 4 zongedroogde tomaten in olie, drooggedept en in plakjes gesneden
    • 200 g gele of rode kerstomaten, gehalveerd
    • 40 g rucola of jonge spinazie
    • 20 g verse basilicumblaadjes, gescheurd
    • Voor de balsamicodressing
    • 3 el extra vergine olijfolie
    • 1 el balsamico
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de pasta in een grote pan met kokend water. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta in 10-12 minuten beetgaar, of volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken en doe in een grote kom.
    2. Klop voor de bereiding van de dressing olie en azijn door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en schenk de dressing over de pasta. Meng goed, dek af en zet opzij.
    3. Verwarm de grill voor. Leg de paprikahelften met de schil naar boven op het rooster en grill ze 5-6 minuten tot de schil zwart is. Doe ze in een plastic zak en laat ze afkoelen tot u ze kunt vastpakken. Verwijder de schil door ze tussen uw vingers en de punt van een mes vast te pakken. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
    4. Voeg paprikareepjes, bresaola, olijven en zongedroogde tomaten toe aan de pasta en meng alles goed. Voeg tomaten, rucola of spinazie en de basilicum toe aan het pastamengsel en meng de ingrediënten voorzichtig met uw handen. Probeer de tomaten niet te kneuzen. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer op kamertemperatuur.

    Variaties en tips

    • U kunt de salade 8 uur van tevoren bereiden. Haal hem 15 minuten voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Voeg tomaten, rucola en basilicum aan het einde van de bereidingstijd toe. * • Vervang de bresaola door pParmaham. * • Voor een Duitse salade met aardappels en Frankfurters kookt u 400 g geschrapte nieuwe aardappels. Laat ze uitlekken en afkoelen. Verwarm 2 Frankfurters 3 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in schijfjes. Maak de dressing met 3 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel wittewijnazijn en 1 theelepel mosterd. Snijd de aardappels door en vermeng ze met dressing en Frankfurters. Dek af en zet koel weg tot 15 minuten voor het serveren. Voeg 100 g jonge spinazie toe en meng door elkaar.

    Pluspunten

    • Pasta bevat zetmeelrijke koolhydraten en is dan ook een energierijk voedingsmiddel voor het hele gezin. De energie komt langzaam vrij tijdens de vertering en voorkomt zo dat u tussen twee maaltijden honger krijgt. * • Tomaat en rode paprika zijn uitstekende bronnen van bètacaroteen (de plantaardige vorm van vitamine A) en van vitamine C. * • Door tomaten pas net voor het serveren te snijden, bewaart u zoveel mogelijk van hun gehalte aan vitamine C.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, C, E, niacine * ✓✓ ijzer, koper, magnesium * ✓ B2, foliumzuur, calcium, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren